Ντ. Κόουπ: Προχωρά δυναμικά η ανάπτυξη του ΟΠΑΠ

Ντ. Κόουπ: Προχωρά δυναμικά η ανάπτυξη του ΟΠΑΠ

«Σε εξέλιξη η αναβάθμιση των προϊόντων στοιχηματισμού», τονισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού

Κατά την τηλεδιάσκεψη για τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2017, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, κ. Ντάμιαν Κόουπ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ δείχνει την ικανότητα να επιτυγχάνει ισχυρές οικονομικές επιδόσεις με συνέπεια, υλοποιώντας ταυτόχρονα σημαντικά έργα. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας, ο ΟΠΑΠ προχωρά σε σημαντικές αλλαγές στις δραστηριότητες και τις λειτουργίες του, όπως η μετάβαση σε νέες τεχνολογικές πλατφόρμες για τα παιχνίδια μας και η αλλαγή σχεδόν κάθε βασικού μέρους του εξοπλισμού των πρακτορείων μας, μέσα στους επόμενους 12 μήνες».

Παρουσιάζοντας την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην υλοποίηση των στρατηγικών προτεραιοτήτων του ΟΠΑΠ, ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε εκτενώς στην απόδοση των νέων παιχνιδιών που έχει εισάγει η εταιρεία, στο πλάνο ανάπτυξης των VLTs και στο σημαντικό έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας.

Το έργο των VLTs προχωρά δυναμικά

Παρά τις προκλήσεις, το έργο των VLTs κινείται με βάση τον προγραμματισμό και τις προβλέψεις της εταιρείας. Ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος, καθώς στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2017 είχαν ήδη τεθεί σε λειτουργία 3.031 VLTs, ενώ σήμερα έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν σχεδόν 5.000 VLTs, σε περίπου 150 αποκλειστικά καταστήματα και 470 πρακτορεία ΟΠΑΠ. Επιπλέον, ο κ. Κόουπ τόνισε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του δικτύου θα ενταθεί περαιτέρω έως τα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2017. Μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να έχουν τεθεί συνολικά σε λειτουργία περίπου 10.000 VLTs.

Προωθούμενες νομοθετικές αλλαγές στην αγορά των VLTs

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης, ο κύριος Κόουπ αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει νέο νομοσχέδιο, που προωθεί αλλαγές στην ισχύουσα νομοθεσία για την αγορά των VLTs και εκκρεμεί στο Κοινοβούλιο. Ο κύριος Κόουπ σχολίασε ότι η εταιρεία παρακολουθεί το ζήτημα, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι σχετικές τροποποιήσεις θα έχουν ουδέτερο αντίκτυπο στον ΟΠΑΠ.

Τα νέα παιχνίδια συμβάλλουν στην ανάπτυξη του ΟΠΑΠ

Η εισαγωγή των νέων Virtual παιχνιδιών ολοκληρώθηκε τον Μάιο, νωρίτερα από το αναμενόμενο, συμβάλλοντας στην επέκταση και συμπλήρωση της γκάμας των επιλογών των πελατών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Οι αρχικές επιδόσεις του προϊόντος, το οποίο έχει υποδεχθεί θερμά το κοινό, είναι ιδιαίτερα θετικές.

Επιπλέον, όπως δήλωσε ο κ. Κόουπ, αναμένεται ότι η πιο σημαντική βελτίωση στα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού που προσφέρει ο ΟΠΑΠ, θα έρθει μέσα από την εισαγωγή των τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Ήδη έχουν εγκατασταθεί 570 SSBTs σε 286 πρακτορεία, ενώ στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση περίπου 1.500 τερματικών έως το τέλος του 2017. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2018, στη Ρωσία. Τα δείγματα από τη λειτουργία των πρώτων SSBTs είναι ενθαρρυντικά, καθώς προσελκύουν νέους πελάτες στα πρακτορεία και ενισχύουν τη δραστηριότητα στο ζωντανό (live) στοιχηματισμό.

Τα πλάνο για τον τεχνολογικό μετασχηματισμό του ΟΠΑΠ

Ο κ. Κόουπ τόνισε ότι το έργο του τεχνολογικού μετασχηματισμού της εταιρείας κινείται βάσει του υπάρχοντος προγραμματισμού. Σημείωσε ότι οι αμέσως επόμενοι μήνες είναι σημαντικοί για το έργο, καθώς θα πραγματοποιηθούν τα πρώτα βήματα για τη μετάβαση στις νέες πλατφόρμες.

Στόχος του ΟΠΑΠ είναι το έργο αυτό να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι του 2018. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα στοιχηματισμού του ΟΠΑΠ αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017, με την εμπορική της λειτουργία να τοποθετείται εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.