Πώς το Financial Fair Play λίγο έλειψε να χαλάσει τη μεταγραφή του Εμπαπέ

Πώς το Financial Fair Play λίγο έλειψε να χαλάσει τη μεταγραφή του Εμπαπέ

Δανεικός στην Παρί Σεν Ζερμέν με οψιόν (και όχι υποχρέωση) αγοράς ο 18χρονος άσος

Το deal της μετακίνησης του Κιλιάν Εμπαπέ από τη Μονακό στην Παρί Σεν Ζερμέν πέρασε από... χίλια κύματα, όμως τελικά ολοκληρώθηκε σήμερα, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της μεταγραφικής περιόδου, με τους Παριζιάνους να αποκτούν τον 18χρονο επιθετικό με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2018 για τέσσερα χρόνια.

Η υπόθεση της μεταγραφής του Εμπαπέ είχε μετατραπεί σε «θρίλερ», καθώς η Παρί Σεν Ζερμέν ήθελε να αποκτήσει τον παίκτη άμεσα, όμως δεν μπορούσε να πληρώσει ούτε... δεκάρα γι’ αυτόν, λόγω των περιορισμών του Financial Fair Play της UEFA, μετά και τα 222 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσε για την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόνα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Παρί Σεν Ζερμέν ζήτησε τον παίκτη ως δανεικό. Ωστόσο, η Μονακό δεν ήθελε να δώσει τον 18χρονο άσο δανεικό, παρά μόνο αν η Παρί Σεν Ζερμέν δεχόταν να υπάρχει υποχρεωτικός όρος αγοράς του το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα μπορούσε να βρεθεί τον ερχόμενο Ιούνιο με έναν περιζήτητο ποδοσφαιριστή που θα έχει μόνο έναν χρόνο ακόμα στο συμβόλαιό του, και άρα θα μπορεί να φύγει με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα θα μπορούσε να πωληθεί σήμερα, που έχει δύο χρόνια ακόμα στο συμβόλαιό του.

Όμως και σε αυτήν την περίπτωση η Παρί Σεν Ζερμέν θα είχε πρόβλημα με το Financial Fair Play, καθώς το ποσό το οποίο θα συμφωνούσε να πληρώσει το ερχόμενο καλοκαίρι για την αγορά του παίκτη θα προσμετράτο στη φετινή χρονιά.

Άγνωστο πώς, αλλά τελικά οι δύο ομάδες έφτασαν σε μία συμφωνία για τη μετακίνηση του Εμπαπέ, με το ποσό της οψιόν αγοράς, σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ, να ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ. Λεπτομέρειες για τους όρους του deal αναμένεται να γίνουν γνωστές αύριο, Παρασκευή.