Με νέο ιδιοκτήτη άνοιξαν οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι

Με νέο ιδιοκτήτη άνοιξαν οι καντίνες στο Γαϊδουρονήσι

θα λειτουργούν χωρίς προσκόμματα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου

Οι καντίνες και οι επιχειρήσεις με ομπρέλες και ξαπλώστρες στο Γαϊδουρονήσι, που είχαν κλείσει για φορολογικές παραβάσεις, άνοιξαν κανονικά και θα λειτουργούν χωρίς προσκόμματα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Με προσωρινή διαταγή οι επιχειρήσεις αυτές, μπορούν να επαναλειτουργήσουν μέχρι το τέλος της θερινής τουριστικής περιόδου, όταν και θα κριθεί οριστικά σε τακτική δικάσιμο

«Η εντολέας μου που επαναλειτουργεί την επιχείρηση δεν έχει σχέση ούτε με το φοροφυγά ούτε με το πρόστιμο», διευκρινίζει μιλώντας στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ο Γιώργος Αθάνατος, δικηγόρος της γυναίκας που έστησε εκ νέου τις ομπρέλες στο Γαϊδουρονήσι. Ο κ. Αθάνατος υποστηρίζει ότι το δικαστήριο έκρινε με βάση το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από προσφυγή που κατατέθηκε αλλά και παρεμβάσεις υπέρ της επαναλειτουργίας που έγιναν από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης και πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην Ιεράπετρα.

Ανησυχία πάντως προκαλεί και πόρισμα του Συνήγορου του Πολίτη για το Γαϊδουρονήσι, που προστατεύεται από το δίκτυο Natura, το οποίο διαπιστώνει τεράστια καταστροφή που έχει επιφέρει κατά τους συντάκτες του η εμπορική-τουριστική εκμετάλλευση.