Ρέγκλινγκ: Καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα όσα η Ελλάδα

Ρέγκλινγκ: Καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα όσα η Ελλάδα

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «αφοσιωμένο» και ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δημοσιονομικά μέτρα

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές, εμφανίζεται ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην «Εφ.Συν. - Σαββατοκύριακο».

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), θέτει μια βασική προϋπόθεση: στους 14 μήνες που απομένουν, η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακτήσει τη βιωσιμότητα του χρέους και θέλουμε να έχει μια ισχυρή, υγιή οικονομία με καλούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπου θα επιστρέψει η απασχόληση και θα δημιουργούνται θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό είναι πολύ ασυνήθιστο.

Αλλά επειδή τώρα έχουμε αυτό το μακρύ χρονικό πλαίσιο με πολύ μεγάλες περιόδους αποπληρωμής, πρέπει να κοιτάξουμε σε τόσο μεγάλο μελλοντικό χρονικό διάστημα» λέει χαρακτηριστικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ESM ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για δημοσιονομικά μέτρα, αλλά για κινήσεις τόνωσης της ανάπτυξης και εμφανίζεται  βέβαιος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί αρκετά λιγότερα από τα προβλεπόμενα 86 δισ. ευρώ.

Επίσης, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «αφοσιωμένο» και δηλώνει  ότι «καμία άλλη χώρα δεν έχει λάβει τόσα χρήματα από τους εταίρους της, όπως η Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον κύριο Ρέγκλινγκ, ο EFSF και ο ESM έχουν ήδη εκταμιεύσει 173,55 δισ. ευρώ ενώ περισσότερα χρήματα βρίσκονται καθ’ οδόν για την επόμενη εβδομάδα και μέχρι το τέλος του προγράμματος του ESM.

Σχετικά Tags
ESM