Συνάντηση Τσίπρα – Λε Μερ με επίκεντρο το χρέος πριν το Eurogroup

Συνάντηση Τσίπρα – Λε Μερ με επίκεντρο το χρέος πριν το Eurogroup

Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ συνεχίζει τις επαφές με όλες τις πλευρές, με σκοπό «να βρεθεί μια λύση» για το ελληνικό ζήτημα

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Μπρουνό Λε Μερ, ο οποίος συνεχίζει  τις επαφές του για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, λίγα 24ωρα πριν από το Eurogroup, με απώτερο στόχο «να βρεθεί μια λύση» για το ελληνικό ζήτημα.

Ο γάλλος υπουργός επισκέπτεται την Αθήνα,  αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχε επαφές με πολλούς παρεμβαίνοντες στο ζήτημα του ελληνικου χρέους, μεταξύ των οποίων τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον ολλανδό πρόεδρο του Eurogroup.

Ο σκοπός του Λε Μερ είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία στο επόμενο Eurogroup σχετικά με «την αποδέσμευση κεφαλαίων τα οποία θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να τηρήσει τις προθεσμίες της», αλλά επίσης «πάνω στις μεγάλες αρχές μιας αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους», ανέφερε το περιβάλλον του.

Ο Λε Μερ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Η συνάντηση Τσίπρα – Λε Μερ θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την ίδια στιγμή, ο  Γάλλος πρόεδρος και ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκονται σε ανοιχτή επαφή, με τον Μακρόν να λέγεται πως έχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Η πρώτη επίσκεψη του νέου Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα πιθανότατα να γίνει πριν από το τέλος του 2017 με πιθανότερη ημερομηνία κάποια στιγμή μέσα στο φθινόπωρο.