Aρτινός(ΑΜΒΥΞ): Απώλειες 55% σε τζίρο για τα αλκοολούχα στη δεκαετία

Aρτινός(ΑΜΒΥΞ): Απώλειες 55% σε τζίρο για τα αλκοολούχα στη δεκαετία

Αναφερόμενος στην ΑΜΒΥΞ, σημείωσε ότι το 2016 ήταν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά

Στα προβλήματα του κλάδου των αλκοολούχων αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΜΒΥΞ, Γιάννης Αρτινός επισημαίνοντας ότι η αγορά των αλκοολούχων έχει πληγεί σημαντικά, έχοντας χάσει το 55% της αξίας της μέσα τα τελευταία 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό πρακτορείο, ένα μέρος αυτού οφείλεται στο συρρικνωμένο διαθέσιμο εισόδημα του Έλληνα καταναλωτή, αλλά κυρίως οφείλεται στην κρατική υπερφορολόγηση και στο λαθρεμπόριο.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι μια αποφορολόγηση των αλκοολούχων προϊόντων θα αύξανε τους όγκους και θα απέφερε περισσότερα έσοδα στα Δημόσια Ταμεία, καθώς έχει αποδειχθεί ότι αυτή η δραματική αύξηση των φόρων, λόγω της μείωσης των όγκων απέφερε σε φόρους περίπου τα ιδία έσοδα με αυτά του 2008 όταν οι φόροι ήταν περίπου στο μισό.

Αναφερόμενος στην ΑΜΒΥΞ, σημείωσε ότι το 2016 ήταν μια ιδιαίτερα δυναμική χρονιά. Στο σύνολο της η εταιρεία κατέγραψε ανάπτυξη τζίρου 40%, συμπεριλαμβάνοντας και την προσθήκη της Bacardi στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, ενώ το ποσοστό αύξησης τζίρου χωρίς την Bacardi είναι 10%.