H Harley Davidson στην Ταϋλάνδη με στόχο το νοτιοανατολικό μπλοκ και την Κίνα

H Harley Davidson στην Ταϋλάνδη με στόχο το νοτιοανατολικό μπλοκ και την Κίνα

Το εργοστάσιο θα δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να αποφύγει φορολογία έως και 60 τοις εκατό

Τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσε την Τρίτη η Harley Davidson, με σκοπό να εξυπηρετήσει την αναπτυσσόμενη αγορά της νοτιοανατολικής Ασίας, μία κίνηση η οποία ωστόσο αντιμετωπίζει αρκετά επικριτικά σχόλια από την πλευρά των εργαζομένων στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σε αριθμούς για την προγραμματιζόμενη επένδυση στην επαρχία Rayong της Ταϊλάνδης, νοτιοανατολικά της Μπανγκόκ.

Η Katie Whitmore, διευθυντής δημοσίων σχέσεων Harley-Davidson, δήλωσε ότι η εταιρεία είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στην Ασία-Ειρηνικό το 2016, αν και δεν έδωσε αριθμούς.

Το εγχείρημα της Ταϊλάνδης "θα μας επιτρέψει να είμαστε πιο ευαίσθητοι και ανταγωνιστικοί στην περιοχή των κρατών που απαρτίζουν τη Νοτιοανατολική Ασία και στην Κίνα", ανέφερε η Katie Whitmore, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της Harley-Davidson.

"Η αυξημένη προσβασιμότητα και η οικονομική δύναμη των πελατών μας στην περιοχή είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της εταιρείας συνολικά", ανέφερε. "Δεν υπάρχει πρόθεση να μειωθεί η παραγωγή H-D των ΗΠΑ λόγω αυτής της επέκτασης."

Το εργοστάσιο θα δώσει τη δυνατότητα στη Harley-Davidson, η οποία έχει ως βάση το Milwaukee, να αποφύγει το τιμολόγιο της Ταϊλάνδης με φορολογία έως και 60 τοις εκατό σε εισαγόμενες μοτοσικλέτες και να λάβει φορολογικές ελαφρύνσεις όταν εξάγει στους γείτονες της Ταϊλάνδης, χάρη στην εμπορική συμφωνία μεταξύ των μελών της Ένωσης Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

Η Harley άνοιξε εργοστάσιο στην Ινδία το 2011. Επίσης συναρμολογεί μοτοσικλέτες και σε εργοστάσιο στη Βραζιλία.