Βρείτε δουλειά στο εξωτερικό μέσα στο καλοκαίρι

Αρκετοί είναι εκείνοι, για τους οποίους το βήμα προς την αλλοδαπή, με την προϋπόθεση μίας νέας εργασιακής εμπειρίας, φαντάζει ιδιαίτερα μακρινό και σε κάποιες των περιπτώσεων ακατόρθωτο.

Παρόλ' αυτά όμως, αρκετές εταιρείες με έδρα το εξωτερικό, αναζητούν εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων προερχόμενους από την Ελλάδα. Από ανειδίκευτους εργάτες – σε ορισμένες και ομολογουμένως όχι πολλές περιπτώσεις – έως εξειδικευμένους και άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες.

Δεν αρκεί απλά να ομιλείτε την ελληνικήν, αλλά και να διαθέτετε θέληση για εργασία σε ένα μέρος μακριά από τους οικείους σας, αλλά και τις μέχρι πρότινος συνήθειές σας.

Η πρόσφατη έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα τον Ιούλιο ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, έδειξε ότι η ανεργία αναμένεται να φθάσει σε νέο επίπεδο ρεκόρ στα τέλη του 2014 στην Ευρωζώνη, κατά μέσο όρο στο 12,3% (+0,1% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2013), ενώ οι νέοι θα συνεχίσουν να πλήττονται περισσότερο.

Χαρακτηριστικά ο ΟΟΣΑ σημείωνε ότι το ποσοστό της ανεργίας των νέων συνεχίζει να βρίσκεται σε ένα "επίπεδο δίχως προηγούμενο" σε πολυάριθμες χώρες, αρχής γενομένης από αυτές της νότιας Ευρώπης, καθώς ξεπερνάει το 60% στην Ελλάδα, το 55% στην Ισπανία, το 40% στην Ιταλία και στην Πορτογαλία.

Στη συνέχεια λοιπόν, θα δείτε ορισμένες επαγγελματικές πόρτες, τις οποίες μπορείτε να χτυπήσετε, αλλάζοντας την επαγγελματική σας ρότα κατά 180 μοίρες και με την προϋπόθεση ότι θα είστε διατεθειμένος, έστω και προσωρινά να...ξενιτευτείτε.

Θέσεις εργασίας για μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων στη Γερμανία

Οι θέσεις αφορούν απόφοιτους μηχανικών σχολών αλλά και έμπειρους μηχανικούς με γνώση της Γερμανικής γλώσσας, μεταξύ άλλων με τις παρακάτω ειδικότητες:

-Μηχανικοί στη Γερμανία, Μηχανολόγοι Μηχανικοί

-Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες

-Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί

Χημικοί Μηχανικοί

Μηχανικοί Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Μηχανικοί Λογισμικού και Πληροφορικής

Μηχανικοί Τηλεπικοινωνιών

Είναι γνωστό και τεκμηριωμένο ότι στη Γερμανία υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εξειδικευμένο προσωπικό, κυρίως μηχανικούς και εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Ειδικά για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η έλλειψη μηχανικών έχει αρχίσει να γίνεται ένα σοβαρό πρόβλημα στη Γερμανία και γι' αυτό το λόγο οι επιχειρίσεις στρέφονται στην πρόσληψηεξειδικευμένων συνεργατών με γνώση της Γερμανικής γλώσσας από το εξωτερικό.

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία, Τσούκη, η οποία είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός και σύμβουλος Εύρεσης Εργασίας, είτε στο mail:[email protected], είτε στα τηλέφωνα: 26630-51640, 6976082291.

Θέσεις εργασίας για απόφοιτους μηχανολογικών σχολών

Αν είστε αποφοίτος κάποιας μηχανολογικής σχολής Ελληνικού πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή πολυτεχνείου, ή και έμπειρος μηχανικός έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε μια νέα καριέρα στη Γερμανία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην κυρία Τσούκη (γραφείο Γέφυρα), στα τηλέφωνα: 26630-51640, 6976082291

Μέσω της “Γέφυρας” έχετε τη δυνατότητα επικοινωνίας με γραφεία ευρέσεως εργασίας στη Γερμανία και να έρθετε σε επαφή με τεχνικές/τεχνολογικές εταιρίες στη Γερμανία.

Πρακτική άσκηση για αρχιτέκτονα στη Νότια Γερμανία:

Ζητείται για πρακτική άσκηση από ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στη Νότια Γερμανία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είναι απόφοιτος του τμήματος αρχιτεκτονικής και να γνωρίζει καλά γερμανικά.

Οι υποψήφιοι να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην διεύθυνση [email protected].ή να επικοινωνούν με τη Μαρια Τσούκη στο τηλέφωνο 6976082291.

Mηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών στη νότια Γερμανία (Στουτγκάρδη)

Καθήκοντα:

-Ανάπτυξη λογισμικού για το συγκρότημα οργάνων ταμπλώ (instrument cluster) που προορίζονται για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων

-Επικοινωνία με τους πελάτες

-Συνεργασία με τους υπεύθυνος αρχιτεκτονικής λογισμικού

-Προγραμματισμός και οργάνωση του έργου σε στενό συντονισμό με το υπεύθυνο λογισμικού

-Εφαρμογή/ δοκιμή των code reviews

Απαραίτητα προσόντα:

Δίπλωμα Μηχανικού Η/Υ & Πληροφορικής ή Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με κατεύθυνση Πληροφορικής ή Πτυχίο ΑΕΙ Πληροφορικής

Εμπειρία σε Embedded Software development

Εμπειρία σε C/C++, UML, Unit-Tests, στατική ανάλυση κώδικα (static code analysis)

-Ιδανικά Εμπειρία σε αυτοκινητοβιομηχανία

-Πολύ καλή γνώση γερμανικών και αγγλικών

Οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην διεύθυνση [email protected]

Περισσότερες πληροφορίες 6976082291

Εργασία σε τουριστικά επαγγέλματα

Ο τομέας στον οποίο θα δραστηριοποιούνται αφορά στην προσφορά μόνιμης εργασίας για άνδρες, γυναίκες, ειδικευμένους-ανειδίκευτους, σε ελληνικά εστιατόρια. Τα εισιτήρια, η διαμονή και ηδιατροφή είναι όλα πληρωμένα από τον εργοδότη, ενώ ο μισθός μηνιαίως ανέρχεται στα 1000-1200 ευρώ καθαρά.

Για περισσότερς πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Μιχάλη Χριστινάκη και συγκεκριμένα στο τηλέφωνο: 00491775092397

Θέσεις σε εταιρεία τροφίμων στη Σαουδική Αραβία

Μεγάλη ελληνική βιομηχανική και εμπορική εταιρεία τροφίμων με συνεχή ανάπτυξη των εξαγωγών της, στα πλαίσια της απόφασης της για την δημιουργία παραγωγικής μονάδας στην Σαουδική Αραβία, αναζητά Διευθυντή Εργοστασίου.

Καθήκοντα Θέσης

Ο κατάλληλος υποψήφιος μετά από εκπαίδευση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα, θα μεταβεί για εργασία στην Σαουδική Αραβία, όπου θα συμμετέχει στην δημιουργία και λειτουργία της νέας παραγωγικής μονάδας, με ελάχιστη τριετή παραμονή στην χώρα.

Απαραίτητα Προσόντα

-Να διαθέτει πτυχίο μηχανικού ΑΕΙ (Ηλεκτρολόγος/ Μηχανολόγος/ Χημικός)

-Σχετική επαγγελματική εμπειρία 3 - 5 ετών σε θέση διεύθυνσης παραγωγής μεγάλης μονάδας

-Άριστη γνώση Αγγλικών

-Άριστη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών και σχετικών προγραμμάτων παραγωγής εργοστασίου

-Δυνατότητα τουλάχιστον τριετούς παραμονής στο εξωτερικό

Για να στείλετε βιογραφικό πατήστε εδώ.

Σχεδιαστές (Catia V5/ VPM) για τον τομέα της αεροδιαστημικής

Αρμοδιότητες:

-Ανάπτυξη και κατασκευή των συστατικών μερών

-Ανάλυση λειτουργικών απαιτήσεων (συνθήκες θερμοκρασίας και πίεσης, πτώση της πίεσης, κτλ.)

-Ανάλυση μηχανικών απαιτήσεων (συχνότητα, στρες, κτλ.)

Απαιτείται:

-Πτυχίο πανεπιστημίου ή ΤΕΙ του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών ή πτυχίο Μηχανολόγου μηχανικού ή παρεμφερό πτυχίο με ειδίκευση στην αεροδιαστημική

-Σχετική επαγγελματική πείρα

-Εναλλακτικά, μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία στον τομέα μηχανολογίας ή ηλεκτρολογίας ή σχεδιασμό βιομηχανικών εγκαταστάσεων/ χημικών εργοστάσιων ή σε παρόμοιους τομείς η οποία εφαρμόζεται στον τομέα του διαστήματος (π.χ. ανάπτυξη συστατικών μερών, αεροκινητήρων, προμήθειες ενέργειας, ρύθμιση, κτλ.)

-Πολύ καλή γνώση Catia V5/ VPM

- Λεπτομερής και δομημένος τρόπος εργασίας

-Πολύ καλή γνώση αγγλικών ή δυνατον και γερμανικών

Προσφέρεται ελκυστικό και μοντέρνο περιβάλλον σε μια επιτυχημένη και σταθερά εξελισσόμενη εταιρεία.

Θα ασχολείστε με καθοριστικές για το μέλλον και σε υψηλό επίπεδο τεχνολογίες.

Σας προσφέρουμε μια ενδιαφέρουσα και πολυποίκιλη θέση απασχόλησης, μια μόνιμη σύμβαση πλήρους απασχόλησης σε μονάδα με ευχάριστη σχέση συνεργασίας καθώς και καλό εισόδημα σύμφωνα με τις αρχές του Equal Payment.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι να αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα στην διεύθυνση [email protected].

Για περισσότερες πληροφορίες: Μαρία Τσούκη, τηλ. 6976082291

Θέσεις εργασίας φυσιοθεραπευτές – φυσιοθεραπεύτριες στην Ελβετία

Οι θέσεις αφορούν στη φροντίδα VIP προσώπων

Απαραίτητη είναι η ύπαρξη προϋπηρεσίας τουλάχιστον 1 έτους, γνώσεις Γερμανικής, Αγγλικής γλώσσας.

Παρέχεται εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας και ελκυστικές αποδοχές.

Για αποστολή βιογραφικών σε μορφή EUROPASS στην Γερμανική γλώσσα μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2810333450, 6973348931, ζητώντας την Έυα Βενιανάκη από Δευτέρα - Παρασκευη 0900-1400

Για να στείλετε βιογραφικό πατήστε εδώ.

Αλυσίδα εστιατορίων στη Σιγκαπούρη ζητάει Έλληνα Sous – Chef

 

Η αλυσίδα εστιατορίων Mangiatutto Group of Restaurants , η οποία διευθύνει τρία ιταλικά εστιατόρια μία ισπανική ταβέρνα – tapas bar, αναζητά έναν Έλληνα σεφ για να εργαστεί σε παραδοσιακό ελληνικό εστιατόριο στον όρμο της Σεντόσα στη Σιγκαπούρη.

Απαραίτητα προσόντα:

-Να είναι Έλληνας βοηθός σεφ (Sous – Chef), με αρμοδιότητες βοηθού διευθυντή του εστιατορίου

-Ο εργαζόμενος θα πρέπει να ελέγχει τις ημερομηνίες και την ποιότητα των προϊόντων, καθώς και τη σωστή αποθήκευση και συντήρησή τους.

-Είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα και την ευταξία της κουζίνας του.

-Πρέπει να διαθέτει αποδεδειγμένο ιστορικό εμπειρίας σε υψηλού επιπέδου παρασκευάσματα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας

-Να είναι ικανός και εργατικός με δυνατότητα να εργαστεί πολλές ώρες, Σαββατοκύριακα αλλά και αργίες.

-Να διαθέται δίπλωμα ή επαγγελματική πορεία σε σχολή μαγειρικής

Προσφέρεται:

-Ελκυστικός μισθός

-Διατροφή και διαμονή με δικό του δωμάτιο σε κοινόχρηστο διαμέρισμα.

-Εργασία 5μισι ώρες την εβδομάδα.

-Σύνολο 21 ημέρες αδείας μετ 'αποδοχών ανά έτος.

Για να στείλετε βιογραφικό πατήστε εδώ.

Εποχική εργασία σε τουριστικά θέρετρα σε όλες τις χώρες του κόσμου

Τα πλεονεκτήματα της εργασίας κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εκτός από τα χρήματα, σε ένα καινούργιο περιβάλλον, μπορεί να σας δώσουν την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και ακόμη να βρείτε μόνιμη εργασία.

Μια από τις μεγαλύτερες ανταμοιβές είναι οι εμπειρίες που θα αποκομίσετε, ιδίως εάν σπουδάζετε. Ακόμη και εάν η εργασία δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα θέλατε να κάνετε στο μέλλον, θα μάθετε ποιες είναι οι βασικές απαιτήσεις στην αγορά εργασίας και πώς να συνυπάρχετε με άλλους ανθρώπους στο επαγγελματικό περιβάλλον. 

Διακοπές στην ΕΕ

Στις θερινές ή τις χειμερινές διακοπές, ή ακόμη και σε σύντομα διαλλείμματα, οι επιλογές είναι πολλές. Το καλοκαίρι μπορείτε να εργαστείτε σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ ή ακόμη και στους αγρούς για την συγκομιδή φρούτων. Σε χώρες του νότου, μπορείτε να γίνετε ναυαγοσώστης ή εκπαιδευτής σέρφινγκ, και σε χώρες του βορρά μπορείτε να κάνετε σκι τον χειμώνα. Αν δεν διαθέτετε πολλές ελεύθερες ώρες, μπορείτε να αναζητήσετε απασχόληση με την ημέρα ή με την ώρα, όπως π.χ. στον τομέα της εστίασης ή της διοργάνωσης μιας εκδήλωσης.

Προσέξτε μη σας εξαπατήσουν 

Ορισμένες μικρότερες επιχειρήσεις, όπως π.χ. μπαρ, εστιατόρια, κλπ., ενδέχεται να μην σας προσφέρουν επίσημη σύμβαση εργασίας, οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο ενδεχόμενο εξαπάτησης. Ξεκαθαρίστε τους από την αρχή ότι οφείλουν να τηρήσουν ό,τι έχετε συμφωνήσει όσον αφορά στις αμοιβές και στις ώρες εργασίας.

Πού πρέπει να ψάξετε:

Εργασία συγκομιδής καρπών : εποχική εργασία/συγκομιδή καρπών σε όλο τον κόσμο: Δείτε εδώ

Εποχικοί εργαζόμενοι: Δείτε εδώ.

Καλοκαιρινή εργασία στην Ευρώπη και τον κόσμο: Δείτε εδώ