Αποδοτικότεροι οι εργαζόμενοι που τρώνε μεσημεριανό εκτός γραφείου

Πολλοί από εμάς έχουμε συνηθίσει να τρώμε το μεσημεριανό μας, καθηλωμένοι μπροστά στη οθόνη του γραφείου μας. Κι όπως πολλοί λένε, έτσι δεν μπορεί να απολαύσει κανείς το φάγητό του, καθώς η απομάκρυνση ενός εργαζόμενου απο το χώρο εργασίας ακόμα και για λίγα λεπτά το μεσημέρι, αυξάνει την αποδοτικότητα και βοηθάει στην αισιόδοξη αντιμετώπιση κάθε επαγγεματικής δυσκολίας και υποχρέωσης που προκύπτει στη διάρκεια της ημέρας.

Έρευνα που πραγματοποίησαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ δείχνει ότι, όσοι από τους υπαλλήλους τρώνε πάνω στο γραφείο τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθάνονται δυστυχισμένοι, γεγονός που μπορεί να επηρεάζει αρνητικά την παραγωγικότητά τους.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων, η κατανάλωση σάντουιτς δίπλα από τη θάλασσα, είναι η ευτυχέστερη στιγμή στη διάρκεια της ημέρας για έναν εργαζόμενο, ενώ τη δεύτερη θέση έλαβε το μεσημεριανό σε παγκάκι πάρκου.

Οι Βρετανοί ψυχολόγοι παρατήρησαν ότι το φαγητό σε εξωτερικό χώρο δημιουργεί πιο θετικά συναισθήματα από ότι το φαγητό σε κάποιο κλειστό εστιατόριο. Η επιστροφή στο σπίτι για μεσημεριανό έδειξε επίσης να βελτιώνει τη διάθεση των εργαζομένων, ενώ ακόμα και η κατανάλωση σνακ στο λεωφορείο ή στο τρένο φάνηκε να έχει θετικότερη επίδραση στην ψυχολογία των εργαζομένων από το φαγητό στο γραφείο.

Η ίδια μελέτη έδειξε ότι όσοι εργαζόμενοι καταναλώνουν φαγητό στο κυλικείο του επαγγελματικού χώρου, στον οποίο εργάζονται δεν έχει καμία απολύτως επίδραση στην ψυχολογία τους.