Ο Μίχας νικητής στο MiniGP Cup

Ένα ακόμη αναπτυξιακό βήμα έκανε ο πλέον ανερχόμενος θεσμός του χερσαίου μηχανοκίνητου θεσμού, το MiniGP Cup.

Ο δεύτερος αγώνας για το 2014 επαναδραστηριοποίησε την πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων όπου άλλαξαν οι όποιες ισορροπίες μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη δυναμισμό και ευχάριστη ένταση.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο πρωταθλητής του καρτ Θεοφάνης Μίχας (Ομάδα 65, IMR) που στα 17 του χρόνια ξεκινά φέτος και μια δίτροχη αγωνιστική καριέρα. Ο Μίχας κατέκτησε με εντυπωσιακό τρόπο τη νίκη και στις 2 κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε δίνοντας ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον.

Αντίπαλός του στην κατηγορία των MiniGP ήταν ο σταθερά ανερχόμενος Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που πίεσε πολύ για την πρωτιά τερματίζοντας λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο πίσω από το Μίχα.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο άτυχος στον 1ο αγώνα Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που κέρδισε τη μάχη του με τον πάντα γρήγορο στις εκκινήσεις Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65, IMR).

Ο εντυπωσιακός στις εισόδους των στροφών Παναγιώτης «Νότις» Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) έχανε αρκετά στις εξόδους για να μπορέσει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα ανεβασμένος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Λιούτας (ΑΡΗΣ, IMR) που πλησίασε τους πρώτους στον 2ο αγώνα της καριέρας. Μια πτώση στις δοκιμές έκοψε την φόρα λόγω πόνου στο χέρι στον Μαρίνο Λομποτέση (ΛΕΜΟΤ, IMR).

Αυτή την φορά, ο Θηβαίος Παναγιώτης -«μ' αρέσει και το Motocross»- Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, Monter Pro) προσαρμόστηκε εύκολα στην νέα πίστα και κέρδισε με άνεση την κατηγορία των «παίδων» (9-13 ετών), την MiniGP1.

Ο πάντα μετρημένος και ουσιαστικός Κωνσταντίνος Καραμάνης (ΑΡΗΣ, IMR) ακολούθησε από απόσταση μεν, στην καλύτερη εμφάνιση της μέχρι τώρα καριέρα του δε.

Αναμφισβήτητα η μονομαχία του αγώνα έγινε μεταξύ του αλάνθαστου 10χρονου Νίκου Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) και του συνομήλικού του νικητή του 1ου αγώνα Χρήστου Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) που έφτασε περισσότερες από 15 φορές δίπλα στον Ελευθεριάδη χωρίς να καταφέρει να περάσει ανεβάζοντας τα καρδιοπιεσόμετρα στο κόκκινο.