Επιστροφή σε γνώριμα “λημέρια” για τον Tardozzi

Συζητιόταν από τα μέσα του '13 και πάνω που αποκτούσε τα χαρακτηριστικά «μίας ακόμη φήμης», ήρθε η επιβεβαίωση: Ο Davide Tardozzi, μάλλον ο πιο επιτυχημένος της Team Manager, επιστρέφει στη μητρική αγκαλιά της φίρμας του Borgo Panigale, αναλαμβάνοντας ηγετικό ρόλο στην Ομάδα MotoGP.

Ο 55χρονος Tardozzi (γεννήθηκε 30 Ιανουαρίου του '59) πρώην αγωνιζόμενος και ο ίδιος με Ducati και Bimota, έχει μια μακρά ιστορία με την Ducati. Για την ακρίβεια στα 20 χρόνια της συνεργασίας τους έχουν κατακτήσει ένα ζηλευτό σύνολο τίτλων στα Superbike (Αναβατών και Κατασκευαστών) πριν ο Ιταλός φύγει στα τέλη του 2009 για την Ομάδα της BMW.

Ήταν με την ομάδα από το 1989 ενώ την ίδια εποχή έφευγε και ο Livio Suppo για την Honda Repsol στα MotoGP. Πρώτα σαν Team Manager και μετά σαν Project Manager, ο Tardozzi είχε στις τάξεις του οδηγούς του διαμετρήματος των Fogarty, Bayliss, Corser, Toseland Hodgson κατακτώντας μαζί τους 7 τίτλων αναβατών.

Ανέλαβε για έναν χρόνο την ομάδα της BMW αλλά στα τέλη του 2010 χώρισε με τους Γερμανούς λόγω διαφορετικών φιλοσοφιών.

Σύμφωνα με τα νέα του καθήκοντα, θα είναι υπεύθυνος για την όλη οργάνωση και τη λογιστική υποστήριξη της Ομάδας MotoGP. Θα αναφέρεται απευθείας στον Paolo Ciabatti, τον Αγωνιστικό Διευθυντή της Ducati Corse και Διευθυντή του Προγράμματος MotoGP.

Η πρώτη επίσημη παρουσία του στο box θα είναι στις επίσημες δοκιμές IRTA στην Μαλαισία, από τις 4 ως τις 6 Φεβρουαρίου.