Πρώτη γεύση από το Mount Athos Area Gourmet Festival

Με αφορμή την σπουδαία εκδήλωση στη Χαλκιδική, παίρνουμε μια πρώτη γεύση και στην Αθήνα.

Από τις 15 Μαΐου ως και τις 15 Ιουνίου, στην προ του Άθω περιοχή της Χαλκιδικής πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό φεστιβάλ υπό τον τίτλο “Mount Athos Area Gourmet Festival”.

Θα χωριστεί σε 5 θεματικές ενότητες, διάρκειας μίας εβδομάδας έκαστη ενώ κεντρικό τους θέμα και συνδετικός κρίκος θα είναι οι γαστρονομικές επιρροές της περιοχής.

Την Πέμπτη 11 Απριλίου ωστόσο, στις 13:00 το μεσημέρι, όσοι βρίσκεστε στην Αθήνα θα έχετε την ευκαιρία να πάρετε μια πρώτη χαρακτηριστική γεύση του φεστιβάλ.

Ο Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω, η chef Ντίνα Νικολάου και η Le Monde Institute of Hotel & Tourism Studies διοργανώνουν έναγαστρονομικό σεμινάριο, το οποίο θα παραδώσει ο Μοναχός Επιφάνιος ο Μυλοποταμινός, στο πλαίσιο προώθησης του Mount Athos Area Gourmet 2013.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, το οποίο θα έχει τίτλο “Γεύσεις από τον Άθωνα”, θα παρουσιασθεί το φεστιβάλ και ιδιαίτερα η θεματική ενότητα με τίτλο “Η Μοναστηριακή Κουζίνα”, ενώ η chef Ντίνα Νικολάου θα προλογίσει το βιβλίο με τίτλο “Μαγειρική του Αγίου Όρους”, του Μοναχού Επιφάνιου του Μυλοποταμινού, που κυκλοφορεί σε πολλές γλώσσες σε όλη την Ευρώπη.

Παράλληλα το Μετόχι Χρωμίτσα της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Αγίου Όρους και ο Μυλοπόταμος του Ιερού Καθίσματος Αγίου Ευσταθίου της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους θα παρουσιάσουν ποικιλία αγιορείτικων οίνων.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Mount Athos Area Gourmet Festival, πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες για τη δράση της Αθήνας: τηλ. 210-4830500

(Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο)