Ήταν ο Στάλιν παρών στη γέννηση του Χριστού;

Η σχολική αναπαράσταση της γέννησης του Χριστού σε ένα σχολείο της Αγίας Πετρούπολης, στη Ρωσία, εξελίχθηκε πολύ αμήχανα, καθώς σε αυτή συμμετείχε ένας μαθητής ντυμένος... Στάλιν!

Όλα ξεκίνησαν από μία παρεξήγηση: Ο 12χρονος μαθητής Ίλια Γκαβριτσένκο θα έπαιζε το ρόλο του Ιωσήφ, του συζύγου της Παρθένου Μαρίας, όμως ο ίδιος νόμιζε ότι θα έπαιζε τον Ιωσήφ Στάλιν! Έτσι, χωρίς οι γονείς του να ζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες, τον έκαναν... ολόιδιο με τον Σοβιετικό δικτάτορα: Λευκό πουκάμισο και σακάκι, στρατιωτικό παντελόνι και μπότες, και φυσικά το χαρακτηριστικό μουστάκι του Στάλιν.

Μόνο όταν έφτασαν στο σχολείο το βράδυ της παράστασης συνειδητοποίησαν οι γονείς του Ίλια την απίστευτη παρεξήγηση, όμως ήταν πια αργά: Ο 12χρονος μαθητής δεν προλάβαινε να αλλάξει, κι έτσι η παράσταση ξεκίνησε κανονικά, με τον Στάλιν στη θέση του Ιωσήφ, να συνοδεύει την Παρθένο Μαρία.

“Κάθε φορά που έβγαινε στη σκηνή, οι μαμάδες ξεσπούσαν σε γέλια”, δήλωσε σε τοπικά μέσα ο πατέρας του 12χρονου Ίλια, Φεντόρ. “Ο γιος μου ήταν σαν χαμένος εξαιτίας του μπερδέματος με το ρόλο που έπαιζε, και ένιωθε ενοχές”, πρόσθεσε.