Ο υπουργός Υγείας που… καίει καρδιές

Ο νέος υπουργός Υγείας της Σουηδίας έχει προκαλέσει αναστάτωση… με την εμφάνισή του, όχι στη χώρα του, αλλά στη… μακρινή για τη Σουηδία, Τουρκία.

Κι όλα αυτά χάρη σε μια φωτογραφία που ανέβασε στο Twitter.

Την περασμένη εβδομάδα, ο 29χρονος Gabriel Wikstrom είδε το συνολικό αριθμό των ακολούθων του στο Twitter να ανεβαίνει κατά μερικές χιλιάδες. Την προηγούμενη Παρασκευή είχε περισσότερους από 22.800 ακολούθους. Οι θαυμαστές του μάλιστα, τον αποκαλούν "ο ωραίος υπουργός".

Ο ίδιος λέει, ότι δε γνωρίζει ακριβώς πώς ξεκίνησε όλο αυτό, όμως σίγουρα η "απάντηση" βρίσκεται κάπου στην Τουρκία.

"Κάποιος από την Τουρκία, που έχει πολλούς ακολούθους εκεί, έγραψε κάτι στο Twitter για μένα. Τη Δευτέρα είχα μερικούς καινούριους ακόλουθους από την Τουρκία και έτσι την επόμενη μέρα αποφάσισα να γράψω κάτι στα τουρκικά, για να τους καλωσορίσω… και αυτό ήταν το έναυσμα για αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια" δήλωσε ο ίδιος, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC Magazine.

Το μήνυμα που ανέβασε ο νεαρός υπουργός έλεγε: "Καλώς ορίσατε και ευχαριστώ όσους με ακολουθούν από την Τουρκία".

Ο ίδιος, σημειώνει το δημοσίευμα, ένιωσε μεγάλη έκπληξη με αυτό που ακολούθησε… καθώς το μήνυμά του κυκλοφόρησε 8.500 φορές στο Twitter.

"Πρέπει να παραδεχτώ ότι κολακεύτηκα. Όμως δε νομίζω ότι έχει να κάνει μόνο με την εμφάνισή μου, αλλά και με την ηλικία μου και με το γεγονός ότι είμαι ένας υπουργός με βαρύ χαρτοφυλάκιο, όπως αυτό της υγείας και του αθλητισμού. Και, απ’ ό,τι καταλαβαίνω αυτό είναι μάλλον ασυνήθιστο για την Τουρκία" είπε και συνέχισε: "Αν θα μπορούσα να γίνω πρότυπο για κάποιους και να εμπνεύσω τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν στα κοινά και να ενδιαφερθούν για την πολιτική, τότε αυτό πιστεύω ότι είναι κάτι πάρα πολύ καλό".

Σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή, ο ίδιος δεν αποκάλυψε αν είναι single ή όχι, είπε μόνο ότι έχει ένα παιδί.

Όσο για το αν έχει επισκεφθεί ποτέ την Τουρκία, είπε ότι έχει πάει στη χώρα για πολύ λίγο και πως ελπίζει να την επισκεφθεί κάποια στιγμή ξανά.

"Δε νομίζω ότι πρέπει να έρθεις στην Τουρκία, αδερφέ. Οι γυναίκες μας εδώ θα σε φάνε ζωντανό" του έγραψε πάντως κάποιος στο Twitter.