Κυλιόμενες απεργίες δασκάλων στα κατεχόμενα κατά της θερινής ώρας

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προχθεσινό τριπλό θανατηφόρο δυστύχημα

Μονόωρη στάση εργασίας επί καθημερινής βάσεως από την Παρασκευή εξήγγειλε η συντεχνία Τουρκοκυπρίων διδασκάλων, μετά τη σημερινή καθολική ολοήμερη απεργία στα κατεχόμενα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προχθεσινό τριπλό θανατηφόρο δυστύχημα, στο οποίο σκοτώθηκαν δύο δεκαεξάχρονες μαθήτριες.

Οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι ανακοίνωσαν ότι η στάση εργασίας θα πραγματοποιείται καθημερινά έως ότου στα κατεχόμενα προσαρμοστεί η ώρα στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Οι δάσκαλοι αποδίδουν το δυστύχημα και στο γεγονός ότι η διατήρηση της θερινής ώρας, όπως και στην Τουρκία, ευθύνεται εν μέρει για το δυστύχημα, αφού οι μαθητές αναγκάζονται να ξεκινούν για τα σχολεία τους όταν ακόμη επικρατεί σκοτάδι.

Κατά τη σημερινή απεργία, χιλιάδες μέλη δεκάδων συντεχνιών και άλλων οργανώσεων, πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το λεγόμενο πρωθυπουργικό γραφείο και αξίωσαν την παραίτηση μελών της ψευδοκυβέρνησης.

Στην διάρκεια της παναπεργίας, έκλεισε προσωρινά το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Οι απεργοί, αξίωσαν την παραίτηση λεγόμενων υπουργών και σε κάποια στιγμή κρήμνισαν το κιγκλίδωμα του πρωθυπουργικού λεγόμενου γραφείου.