LIVE από την Ουάσινγκτον οι εκδηλώσεις μετά την ορκωμοσία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται σήμερα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ορκίζεται σήμερα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ. «Όλα αρχίζουν σήμερα» έγραψε το πρωί στο Twitter, μερικές ώρες πριν από την ορκωμοσία του στην Ουάσινγκτον, η οποία αναμένεται να γίνει υπό βροχή. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο αντιπρόεδρός του, ο Μάικ Πενς,ορκίστηκαν μπροστά από το Καπιτώλιο στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. 

Τηρώντας την παράδοση, ο Τραμπ και ο Πενς θα γευματίσουν στο Κογκρέσο και στη συνέχεια, στις 21.30, ο νέος πρόεδρος και ο αντιπρόεδρός του θα παρακολουθήσουν μια στρατιωτική παρέλαση μπροστά στο Καπιτώλιο.

22.00-24.00: Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μάικ Πενς διασχίζουν τα 2,4 χιλιόμετρα της Λεωφόρου Πενσιλβάνια που συνδέει το Καπιτώλιο με τον Λευκό Οίκο, ακολουθούμενοι από 8.000 ανθρώπους: εκπροσώπους των διαφόρων σωμάτων του στρατού, λυκείων και πανεπιστημίων, των υπηρεσιών ασφαλείας, βετεράνων, ακόμη και μια ομάδα τρακτέρ.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 

Νωρίτερα, ο Τραμπ, ο Πενς και οι οικογένειές τους παρακολούθησαν τη λειτουργία στην επισκοπική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, κοντά στον Λευκό Οίκο.

Στις 16.30,  ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ υποδέχθηκαν στον Ντόναλντ και τη Μελάνια Τραμπ στον Λευκό Οίκο για τσάι.

Τα δύο ζευγάρια πήγαν μαζί, με την ίδια αυτοκινητοπομπή, στο Καπιτώλιο, το κτίριο όπου στεγάζεται το Κογκρέσο των ΗΠΑ, για την τελετή ορκωμοσίας.