ΗΠΑ: Ο Ομπάμα ο πιο αξιοθαύμαστος άνδρας για το 2016, για 9η χρονιά

Δεύτερος ο Τραμπ και τρίτος ο Πάπας Φραγκίσκος

Ο Μπαράκ Ομπάμα αναδείχθηκε και πάλι φέτος ο άνδρας που θαυμάζουν περισσότερο οι Αμερικανοί για ένατη συνεχή χρονιά, επικρατώντας του Ντόναλντ Τραμπ -  που ακολουθεί στη δεύτερη θέση - καθώς η δημοτικότητά του αυξήθηκε σημαντικά σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος διατηρεί επί μακρόν την "πρωτιά" από το 2008, φέτος η διαφορά του με τον δεύτερο μειώθηκε περισσότερο από ποτέ.

Το 2015 ο Τραμπ είχε το 5% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων και φέτος έλαβε το 15%, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα επιλέχθηκε από το 22% των ερωτηθέντων. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δημοσιεύονται την ώρα που η ένταση αυξάνεται μεταξύ του εν αναμονή προέδρου και του απερχόμενου.

Στη δημοσκόπηση ο Τραμπ προηγείται του Πάπα Φραγκίσκου (4%) ο οποίος περιλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, του υποψήφιου στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος Μπέρνι Σάντερς (2%) και του ευαγγελιστή πάστορα και τηλεοπτικού ιεροκήρυκα Μπίλι Γκράχαμ (1%).

Είναι η 60ή φορά που ο 98χρονος σήμερα Γκράχαμ συγκαταλέγεται στο Top 10, και καταγράφει ένα ρεκόρ.

Στις γυναίκες, η Χίλαρι Κλίντον αναδείχθηκε πρώτη (12%) για 15η συνεχή φορά και 21η φορά συνολικά. Η πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση (8%) και ακολουθεί τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ (3%).

Η τριάδα αυτή επικρατεί της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄(6η με 2%) που συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες θέσεις για 48η φορά. Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας 'Οπρα Γουίνφρεϊ (4η με 3%) περιλαμβάνεται στην πρώτη δεκάδα για 29η φορά.