Ο Μάικλ Τζόρνταν προσπαθεί να ηρεμήσει την οργή στο Σάρλοτ

Μετά το θάνατο ενός μαύρου διαδηλωτή από πυρά αστυνομικού

Έκτροπη είναι η κατάσταση στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ μετά το θάνατο ενός άοπλου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τα πυρά επίσης Αφροαμερικανού αστυνομικού. Ο κυβερνήτης της πολιτείας έχει επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας κι έχει κηρύξει την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο διάσημος αστέρας του ΝΒΑ, Μάικλ Τζόρνταν παρενέβη με μήνυμά του προσπαθώντας να ηρεμήσει την οργή των διαδηλωτών.

«Υπό το φως των τραγικών γεγονότων των τελευταίων τριών ημερών, είναι πιο σημαντικό από ποτέ η ηρεμία να αποκατασταθεί και να εξετάσουμε από κοινού, ως κοινότητα, την ειρηνική διαδήλωση και τις συνομιλίες, εποικοδομητικά, όχι με τη βία. Ως μέρος της δομής της Σαρλότ, ο ομάδα των Χόρνετς έχει δεσμευτεί να συνεργαστεί με πολιτικούς ηγέτες, τους εκλεγμένους ηγέτες μας για την προώθηση της μεγαλύτερης εμπιστοσύνης, της διαφάνειας και της κατανόησης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να θεραπευτούμε και να αναπτυχθούμε μαζί ως μια κοινότητα,» ,ανέφερε ο Μάικλ Τζόρνταν, ιδιοκτήτης των Χόρνετς.

Μάλιστα, υποσχέθηκε ένα εκατομμύριο δολάρια για προγράμματα, που θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ της Κοινότητας και της αστυνομίας και ένα ακόμα εκατομμύριο για το NAACP (Εθνική Ένωση για την Πρόοδο των «έγχρωμων»).

Μπουτίκ των Χόρνετς υπέστησαν σοβαρές ζημιές και λεηλασίες στη διάρκεια των επεισοδίων.