Τραμπ: Θα με ψηφίσουν, ακόμα και αν πυροβολήσω κάποιον στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην κούρσα του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων προκειμένου να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, παρά τις εξαιρετικά αμφιλεγόμενες και προκλητικές ομιλίες του. 

Ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει τόσο σίγουρος για την νίκη του που για άλλη μία φορά, έφθασε στα όρια του αποδεκτού πολιτικού λόγου, λέγοντας στην ομιλία του στο Σιου Σέντερ της Άιοβα: «Θα μπορούσα να σταθώ στη μέση της Πέμπτης Λεωφόρου και να πυροβολήσω κάποιον και δεν θα έχανα ούτε ψηφοφόρο». 

Ο δισεκατομμυριούχος και πρώην αστέρας τηλεοπτικών ριάλιτι σόου, ο οποίος φαντάζει σχεδόν ανεπηρέαστος παρά τις σκληρές επιθέσεις των αντιπάλων του, εξέφρασε χθες τη βεβαιότητα ότι μπορεί να ξεπεράσει τις προσπάθειες των αντιπάλων του να του αποσπάσουν την πρώτη θέση με αυτή την προκλητική δήλωση, ενώ οι υποστηρικτές του από κάτω τον επευφημούσαν. 

Ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ θεωρείται το μεγαλύτερο εμπόδιο για τη νίκη του μεγιστάνα στην εσωκομματική διαδικασία της 1ης Φεβρουαρίου στην Άιοβα. Όμως, σε δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos ,ο Τραμπ προσελκύει υψηλότερο ποσοστό των προθέσεων ψήφου από εκείνο που εξασφαλίζουν οι τέσσερις ισχυρότεροι αντίπαλοί του αθροιστικά: ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ συγκεντρώνει 10,5%, ο συνταξιούχος νευροχειρουργός Μπεν Κάρσον 9,7%, ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους 9,2% και ο γερουσιαστής της Φλόριντας Μάρκο Ρούμπιο 7,2%. προεδρία.