ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο αστυνομικός που απείλησε έφηβους σε πάρτι

Παραιτήθηκε από την αστυνομία της πόλης Μακίνεϊ, στο Ντάλας, ο αστυνομικός, ο οποίος σημάδευε με το όπλο του άοπλους εφήβους - στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανούς - που έκαναν πάρτυ σε δημοτική πισίνα – ένα επεισόδιο που προκάλεσε σάλο την προηγούμενη εβδομάδα και έφερε πάλι στο προσκήνιο το θέμα της υπερβολικής χρήσης βίας με ρατσιστικά κίνητρα από την αστυνομία στις ΗΠΑ.

Ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπηρετούσε ο Έρικ Κέισμπολτ, χαρακτήρισε τις ενέργειες του αστυνομικού αδικαιολόγητες. Σε συνέντευξη Τύπου, ο αρχηγός της αστυνομίας Γκρεγκ Κόνλεϊ δήλωσε ότι "όταν ο Κέισμπολτ απάντησε στην κλήση ήταν εκτός εαυτού και όπως δείχνει το βίντεο παρέμεινε εκτός ελέγχου στη διάρκεια του περιστατικού". Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Κέισμπολτ υπέβαλε αυτοβούλως την παραίτησή του.

Ο αρχιφύλακας Κέισμπολτ, ο οποίος είναι λευκός, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα εκκρεμούσης της έρευνας σχετικά με το περιστατικό της περασμένης Παρασκευής. Ο Κέισμπολτ, ένας βετεράνος της αστυνομίας, ο οποίος κάποτε είχε ανακηρυχθεί "αστυφύλακας της χρονιάς", ανακρίθηκε την Δευτέρα από τις αρχές, αλλά δεν έχει μιλήσει δημοσίως για το συμβάν.  

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν η αστυνομία επενέβη αφότου είχε δεχθεί πολλά τηλεφωνήματα σχετικά με προβλήματα που προκαλούσε η ομάδα των εφήβων, στην πλειονότητά τους Αφροαμερικανοί, σε μία δημοτική πισίνα.

Στο βίντεο, ο Κέισμπολτ εμφανίζεται να προπηλακίζει τους νεαρούς και να σπρώχνει μία νεαρή Αφροαμερικανή, να σημαδεύει με το όπλο του νεαρούς Αφροαμερικανούς και να ρίχνει στο έδαφος την ίδια 15χρονη, η οποία φοράει το μαγιό της, πιέζοντας με τα γόνατά του την πλάτη της.

"Είχαμε 12 αξιωματικούς επί τόπου και οι 11 συμπεριφέρθηκαν όπως έχουν εκπαιδευτεί να πράττουν. Έκαναν εξαιρετική δουλειά", δήλωσε ο Κόνλεϊ.