Σουηδοί αστυνομικοί… τουρίστες γίνονται ήρωες στη Νέα Υόρκη

Τέσσερις Σουηδοί αστυνομικοί που έκαναν διακοπές στη Νέα Υόρκη έγιναν ήρωες εν μία νυκτί αφού δεν δίστασαν να επέμβουν για να σταματήσουν τον ξυλοδαρμό ενός ανθρώπου στο μετρό της αμερικανικής μεγαλούπολης.
Οι τέσσερις κατάξανθοι, γεροδεμένοι τουρίστες είχαν πάρει το μετρό για να μεταβούν στο Μπρόντγουεϊ για να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση του μιούζικαλ "Οι Άθλιοι". Ξαφνικά, ο οδηγός του συρμού ακούστηκε να απευθύνει έκκληση στους επιβάτες, ρωτώντας αν υπάρχουν αστυνομικοί στο τρένο.
"Σκεφτήκαμε ότι κάποιος χρειαζόταν βοήθεια", αφηγήθηκε ο 25χρονος δόκιμος Σάμουελ Κβάρζελ.
Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του έσπευσαν στο σημείο που τους υπέδειξε ο οδηγός και είδαν ότι δύο άστεγοι είχαν πιαστεί στα χέρια. "Ο ένας είχε ανέβει πάνω στον άλλο κι έτσι τους χωρίσαμε", είπε ο Μάρκους Άσμπεργκ, επίσης 25 ετών, στην εφημερίδα New York Post.
Ο Άσμπεργκ προστάτευσε το θύμα, που αιμορραγούσε ενώ οι άλλοι τρεις Σουηδοί ακινητοποίησαν τον δράστη και τον παρέδωσαν στη συνέχεια στους Αμερικανούς συναδέλφους τους.
Ένα ερασιτεχνικό βίντεο από την παρέμβαση των τεσσάρων Σουηδών κυκλοφόρησε την Παρασκευή στο διαδίκτυο και έκανε αίσθηση.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Μπιλ Μπράτον, τους συνάντησε και τους ευχαρίστησε προσωπικά για την πράξη τους. "Είναι τιμή μου που τους γνώρισα και τους ευχαρίστησα. Είναι πάντα στο καθήκον!", έγραψε στο Twitter ο Μπράτον, αναρτώντας και φωτογραφίες από τη συνάντηση αυτή.
Πάντως ο ιστότοπος Mashable σχολίασε ότι οι τέσσερις Σουηδοί ήταν ...μικρόσωμοι και ότι "έμοιαζαν περισσότερο με μοντέλα παρά με αστυνομικούς".
"Ήρθαμε για διακοπές, δεν είμαστε ήρωες, είμαστε απλοί τουρίστες", απάντησε ο Μάρκους Άσμπεργκ στην Washington Post.