Πολλά υποσχόμενοι φοιτητές του ΜΙΤ

Κάθε χρόνο λιγότερο από το 8% των αιτούντων καταφέρνει τελικά να περάσει στις… τάξεις των φοιτητών του περίφημου Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Αυτό και μόνο αποδεικνύει ότι τα ονόματα που θα διαβάσετε παρακάτω έχουν επιτύχει ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα, πριν αρχίσουν καν τις σπουδές τους.

Άλλοι ασχολούνται με την πληροφορική και τον προγραμματισμό, άλλοι με τη μηχανική και κάποιοι με τον αθλητισμό.

Δείτε παρακάτω ένα μίνι αφιέρωμα με μερικούς από τους πολλά υποσχόμενους φοιτητές του ΜΙΤ, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα του Business Insider.

1.      Aashish Tripathee: ο νεαρός που άλλαξε τη διαδικασία βαθμολόγησης των σχολικών εξετάσεων στο Νεπάλ  

Όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες οι μαθητές του Νεπάλ καλούνται να δώσουν εξετάσεις για να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, επειδή όλα γίνονται με το χέρι, πολλές φορές χρειάζεται να περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να πληροφορηθούν τη βαθμολογία τους. Ο Tripathee δημιούργησε ένα online σύστημα, το οποίο επιτρέπει στους μαθητές να περάσουν τα στοιχεία τους και να δουν άμεσα τη βαθμολογία τους. Πάνω από 10.000 μαθητές σε 100 σχολεία του Νεπάλ χρησιμοποιούν το σύστημα που δημιούργησε ο νεαρός φοιτητής.

2.      Amelia Bryan: η νεαρή χορεύτρια που συμμετείχε σε έναν από τους παλαιότερους και υψηλού κύρους διαγωνισμούς μπαλέτου στον κόσμο

Προτού γίνει δεκτή στο MIT η Amelia Bryan παρακολουθούσε τα μαθήματα του σχολείου της στο… σπίτι της με καθηγήτρια την ίδια της τη μητέρα, μια πρώην υπάλληλο της NASA. Το 2013 η ταλαντούχα χορεύτρια ήταν μία από τους 60 περίπου χορευτές μπαλέτου που κλήθηκε να διαγωνιστεί στο διαγωνισμό Genée International Ballet Competition στη Γλασκώβη της Σκωτίας.

3.      Barbara Schloss: βοήθησε στην ανάπτυξη του υγρού συστήματος πρόωσης για τη Virgin Galactic

Όταν η Barbara Schloss ήταν 11 ετών, οι γονείς της την πήγαν στην Καλιφόρνια στην έρημο Mojave για να παρακολουθήσει την πρώτη ιδιωτικά χρηματοδοτούμενη επανδρωμένη διαστημική πτήση SpaceShipOne. Δέκα χρόνια μετά, η φοιτήτρια μηχανικής αεροδιαστημικής έκανε την πρακτική της στη Virgin Galactic, όπου ως μέλος της ομάδας Advanced Programs βοήθησε στην ανάπτυξη του υγρού συστήματος πρόωσης για ένα μικρό όχημα εκτόξευσης δορυφόρου.

4.      Christina Lalani: παροτρύνει παιδιά να κάνουν υγιεινές διατροφικές επιλογές

Κατά τη διάρκεια των παιδικών της χρόνων η Christina Lalani παρακολούθησε από κοντά τις επιδράσεις που είχε ο διαβήτης στην υγεία των παππούδων της. Όταν μεγάλωσε συνειδητοποίησε, ότι τα παιδιά δε μαθαίνουν πολλά για τη σημασία της σωστής διατροφής. Για το λόγο αυτό σχεδίασε και εφάρμοσε ένα πρόγραμμα παιδιατρικής διατροφής, το οποίο ονόμασε LAHL (Living a Healthy Life). Σήμερα, στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχουν 1.500 παιδιά στη Βοστόνη και το Φοίνιξ.

5.      Connie Liu: σχεδίασε ένα δαχτυλίδι-κάμερα που «διαβάζει» κείμενο σε ανθρώπους με προβλήματα όρασης

Η Connie Liu είναι ερευνήτρια στο τμήμα Media Lab Fluid Interfaces Group του ΜΙΤ και σχεδίασε μια φορετή συσκευή, η οποία βοηθά στην ανάγνωση, τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Το FingerReader είναι ένα δαχτυλίδι με ενσωματωμένη κάμερα, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να σκανάρει γραμμές κειμένου με το δάχτυλό του και να ακούει τις λέξεις.

6.      Mitchell Gu: κέρδισε το μεγάλο βραβείο σε έναν από τους hackathons στις ΗΠΑ

O Mitchell Gu και τρεις συμφοιτητές του –οι Connor Duffy, Phoebe Cai και Jiahao Li- κέρδισαν το βραβείο των 4.000 δολαρίων στο φετινό HackMIT. Ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός φοιτητής συμμετείχε σε ένα hackathon. Μέσα σε 24 μόλις ώρες, μαζί με την ομάδα του κατασκεύασαν το BeaverDash, μια διαδικτυακή εφαρμογή η οποία διαβάζει και διαχειρίζεται το δωρεάν φαγητό του ΜΙΤ και επαναχρησιμοποιεί τις  mailing lists.

Ο ίδιος κέρδισε ακόμη το βραβείο Improving MIT, αξίας 1.500 δολαρίων στο διαγωνισμό BitComp που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο σε σχέση με την κατασκευή νέων εφαρμογών που σχετίζονται με το BitCoin.