Τρομο- συναγερμός σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Κλειστές από σήμερα, ημέρα λήξης του Ραμαζανιού, είναι οι Αμερικανικές πρεσβείες σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική ενώ η Γαλλία, η Γερμανία και Βρετανία έκλεισαν τις πρεσβείες τους στη Σαναά, καθώς η απειλή για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση της Αλ Κάιντα επικεντρώνεται σε παρακλάδι της οργάνωσης στην Υεμένη.  

Πολλές μονάδες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας κι άμεσου συναγερμού, σύμφωνα με το CNΝ, ενώ ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας, Τσακ Χέιγκελ, είχε συνεργασία με συμβούλους από το Πεντάγωνο.

Στα μουσουλμανικά κράτη στη Μέση Ανατολής συνολικά 22 πρεσβείες-προξενεία των ΗΠΑ δεν λειτουργούν από σήμερα, Κυριακή, και μέχρι νεωτέρας, καθώς η προειδοποίηση ισχύει για όλο τον Αύγουστο. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που το Στέητ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες από τον  Μάιο του 2011, μετά το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Δημοσίευμα των Times της Νέας Υόρκης, αποκαλύπτει ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εντόπισαν και αποκωδικοποίησαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αντάλλασσαν μεταξύ τους υψηλόβαθμα στελέχη της Αλ-Κάιντα.

Σε αυτά, τα στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης φαίνεται να έκαναν αναφορά στο σχεδιασμό επιθέσεων σε βάρος αμερικανικών στόχων ενώ η απειλή επικεντρώνεται κυρίως σε παρακλάδι της Αλ-Κάιντα στην Υεμένη.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται και η Ιντερπόλ, η οποία εκτιμά ότι η Αλ_κάιντα βρίσκεται πίσω από αποδράσεις κρατουμένων από φυλακές εννέα χωρών. Η Οργάνωση κάλεσε το 190 κράτη-μέλη της σε ύψιστη επαγρύπνηση και συνεργασία και υπενθύμισε επίσης ότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας, στον οποίο συμπληρώνονται 15 χρόνια από τις επιθέσεις κατά των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ελ Σαλάμ με 200 νεκρούς και πάνω από  4.000 τραυματίες.