“Αγανακτισμένοι” μπλοκάρισαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Χιλιάδες διαδηλωτές του αντι-καπιταλιστικού κινήματος Blockupy συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη Φρανκφούρτη για να διαδηλώσουν ενάντια στο χειρισμό και τη χάραξη της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Με πλακάτ που έφεραν το σύνθημα "η ανθρωπότητα πάνω από το κέρδος" το πλήθος, που δεν ξεπέρασε τις 2.500, συγκεντρώθηκε, παρά τη βροχή, για να μπλοκάρει τους δρόμους που οδηγούσαν στην οικονομική περιοχή της πόλης και το κεντρικό κτίριο της Γερμανικής Τράπεζας.

Το μπλόκο ανακόπηκε από δυνάμεις της αστυνομίας, χωρίς παρόλα αυτά να σημειωθούν σοβαρές συγκρούσεις.

Σημειώνεται ότι το κίνημα Blockupy δημιουργήθηκε μετά το "Οccupy Wall Street" το 2011. Στόχος του αποκλεισμού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος, είναι "να εμποδίσουμε την ομαλή λειτουργία της ΕΚΤ", καθώς κάποιοι που προσπάθησαν να πάνε στη δουλειά τους διώχθηκαν από τους διαδηλωτές

Παρόλα αυτά, οι τράπεζες στη Φρανκφούρτη είχαν δώσει άδεια στο προσωπικό τους για την Παρασκευή, ενώ η ΕΚΤ δήλωσε ότι είχε λάβει τα μέτρα της, προκειμένου να διατηρήσει τη λειτουργία της.

Σημειώνεται ότι η διαμαρτυρία έλαβε χώρα μερικούς μήνες μετά τη σύλληψη εκατοντάδων ανθρώπων, επειδή αψήφησαν την προσωρινή απαγόρευση των διαδηλώσεων, σε ένα παρόμοιο γεγονός στη Φρανκφούρτη και προηγείται των πανευρωπαϊκών συγκεντρώσεων που προγραμματίστηκαν για την 1η Ιουνίου.