Γιλντιρίμ: Δεν υπάρχουν ηττημένοι, νίκησε η Τουρκία

Ενωτικό μήνυμα, αλλά και πυρά κατά των "ξένων δυνάμεων" από τον Τούρκο πρωθυπουργό

“Νέα σελίδα για την τουρκική δημοκρατία” χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του σημερινού συνταγματικού δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ, σε ομιλία του ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του κυβερνώντος κόμματος AKP, ανακοινώνοντας την επικράτηση του “ναι” στις αλλαγές που επεδίωκε ο Ταγίπ Ερντογάν.

“Είμαστε ένα σώμα, είμαστε ένα έθνος”, διεμήνυσε ο Γιλντιρίμ. “Όλοι θα πρέπει να αισθάνονται βέβαιοι ότι θέλουμε να έχουμε ειρήνη στη χώρα μας, και σας ευχαριστούμε για την ψήφο σας – θα χρησιμοποιήσουμε την ψήφο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Ο Γιλντιρίμ απηύθυνε εξάλλου έκκληση για ενότητα. “Πρέπει να φροντίσουμε την ενωμένη χώρα μας, αυτό που μας κάνει αληθινή δημοκρατία είναι το να έχουμε διαφορετικές απόψεις χωρίς να προσπαθούμε να κυριαρχήσουμε ο ένας πάνω στον άλλο”, υπογράμμισε. “Είπαμε ότι θα σεβόμασταν ό,τι αποφάσιζε η χώρα και ακόμα το λέμε. Οι Τούρκοι πολίτες κατέθεσαν τις ψήφους τους και ψήφισαν ναι σε ένα προεδρικό σύστημα για τη χώρα”.

Παράλληλα, ο Τούρκος πρωθυπουργός έστειλε ένα αυστηρό μήνυμα προς το εξωτερικό: “Δεν θα χαμηλώσουμε το κεφάλι σε καμία ξένη δύναμη και αυτό το δείχνει για μία ακόμα φορά αυτή η ψήφος υπέρ του ναι”.

Υποστήριξε εξάλλου πως το αποψινό αποτέλεσμα αποτελεί την “καλύτερη δυνατή απάντηση” στους πραξικοπηματίες του περασμένου Ιουλίου.

“Δεν υπάρχουν ηττημένοι, η Τουρκία νίκησε – ως χώρα, είμαστε όλοι νικητές. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε ισχυρότεροι, πρέπει να είμαστε μία ενιαία Τουρκία”, τόνισε.