Βερολίνο Επίθεση: Τυχαία σκότωσαν τον Τυνήσιο στο Μιλάνο

Ο ύποπτος του Βερολίνου έφτασε το πρωί με τρένο από τη Γαλλία και οι αρχές τον σταμάτησαν για έλεγχο επειδή τους φάνηκε ύποπτος

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου σκοτώθηκε τη νύκτα στο Μιλάνο αφού τράβηξε όπλο κατά ιταλού αστυνομικού που του ζήτησε την ταυτότητά του. 

Ο 24χρονος Τυνήσιος Άνις Άμρι έφτασε με τρένο από τη Γαλλία ως κανονικός επιβάτης στον σιδηροδρομικό σταθμό του Sesto San Giovanni στο Μιλάνο στις 3.30 τοπική ώρα. 

Λίγο πιο κάτω η αστυνομία τον σταμάτησε τυχαία για έλεγχο στοιχείων ταυτότητας. Επρόκειτο για έναν έλεγχο ρουτίνας, επειδή έδειχνε ύποπτος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας του Μιλάνου, οι ιταλικές αρχές δεν είχαν πληροφορίες ότι ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο ενδεχομένως να βρίσκεται στο Μιλάνο. 

Ο Αμρί αρνήθηκε τον έλεγχο, φέρεται να έβγαλε όπλο από το σακίδιό του και να πυροβόλησε τους αστυνομικούς, τραυματίζοντας έναν ελαφρά. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και τον σκότωσαν. 

Οι ιταλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι τις επόμενες ώρες θα πρέπει να εξακριβωθεί αν ο 'Αμρι είχε επαφές ή, ενδεχομένως, κάποιο δίκτυο σε θέση να τον στηρίξει στην Ιταλία. Για τον σκοπό αυτόν εξετάζεται το περιεχόμενο της κάρτας sim του κινητού που είχε στην κατοχή του.