Θωρακίζονται οι γκέι κοινότητες στην Ευρώπη, μετά το Ορλάντο

Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας σε τόπους συνάντησης και διοργανώσεις

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε σήμερα ότι αποφάσισε να εντείνει τις περιπολίες που πραγματοποιεί μετά το μακελειό στο Ορλάντο της Φλόριντας όπου 49 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε γκέι κλαμπ από επίθεση ενόπλου. 

Ωστόσο, οι αρχές διευκρίνισαν ότι δεν διαθέτουν πληροφορίες που να υποδεικνύουν ότι υπάρχει αυξημένος κίνδυνος επιθέσεων στην βρετανική πρωτεύουσα.

«Αυξήσαμε τον αριθμό των περιπολιών σε κεντρικά σημεία και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Διεμφυλικοί), πραγματοποιώντας επισκέψεις σε κλαμπ και άλλα σημεία της περιοχής με στόχο να καθησυχάσουμε τους θαμώνες και να είμαστε ορατοί» δήλωσε ο διοικητής της μητροπολιτικής αστυνομίας Μακ Τσάιστι.

Το Λονδίνο θα φιλοξενήσει την ετήσια παρέλαση Gay Pride την 25η Ιουνίου. Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι θα διατηρήσει τον αριθμό των στελεχών επιβολής του νόμου στα ίδια επίπεδα προκειμένου να εγγυηθεί ότι η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα.

Η αισθητή αύξηση των μέτρων ασφαλείας αποφασίσθηκε και στην Ρώμη, στον κύριο χώρο διασκέδασης και πολιτιστικών γεγονότων, Gay Village. 

«Έστω και αν ο νόμος το απαγορεύει, στο εξής, στην είσοδο του "χωριού" μας θα γίνονται και σωματικές έρευνες από τους υπεύθυνους της ασφάλειας», δήλωσε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Gay Village, Βλάντιμιρ Λουξούρια.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή και συνεργασία με την αστυνομία και τον περιφερειάρχη της Ρώμης. Στην είσοδο των εγκαταστάσεων μας έχουν τοποθετηθεί και τρία μηχανήματα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων», πρόσθεσε η Ίμμα Μπαττάλια, από τους ιδρυτές του «χωριού», αυτού, της Αιώνιας Πόλης.

Σημειώνεται ότι πέρυσι, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν το Gay Village (για να παρακολουθήσουν προβολές έργων, δημόσιες συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και για ψυχαγωγία) πάνω από 300.000 άτομα, κάθε ηλικίας και σεξουαλικού προσανατολισμού.