BINTEO: Γκάφα του Κάμερον στη δεξίωση για τα γενέθλια της Ελισάβετ

Προέβη σε πολιτικούς χαρακτηρισμούς για άλλες χώρες, χωρίς να ξέρει ότι γράφουν οι κάμερες, φέροντας τη βασίλισσα σε δύσκολη θέση

Μία δεξίωση με αφορμή τα 90ά γενέθλιά της έδωσε σήμερα στο Μπάκιγχαμ η βασίλισσα Ελισάβετ, με προσκαλεσμένους τον πρωθυπουργό Ντέηβιντ Κάμερον, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και όλους τους Βρετανούς βουλευτές.

Εκεί, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας συνελήφθη από τις ανοιχτές κάμερες να χαρακτηρίζει τη Νιγηρία και το Αφγανιστάν - οι οποίες είναι προσκαλεσμένες  και θα συμμετάσχουν στη διεθνή διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία θα διεξαχθεί μεθαύριο Πέμπτη στο Λονδίνο - δύο απίθανα διεφθαρμένες χώρες. 

«Είχαμε ένα πολύ επιτυχημένο υπουργικό συμβούλιο σήμερα το πρωί, με αντικείμενο συζήτησης τη διάσκεψη κορυφής για την καταπολέμηση της διαφθορά. Θα έχουμε τους Νιγηριανούς – στην πραγματικότητα θα έλθουν αρκετοί ηγέτες απίθανα διεφθαρμένων χωρών στη Βρετανία», φαίνεται σε βίντεο να λέει ο Κάμερον απευθυνόμενος στη βασίλισσα Ελισάβετ Βπρόσθεσε: «Η Νιγηρία και το Αφγανιστάν – (είναι) πιθανόν δύο από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο».

Η βασίλισσα, η οποία γενικά αποφεύγει κάθε πολιτικής φύσης σχόλιο, δεν απάντησε σε όσα είπε ο Κάμερον. Αλλά ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Τζάστιν Ουέλμπι σημείωσε: «όμως αυτός ο συγκεκριμένος πρόεδρος δεν είναι διεφθαρμένος».

Μετά τα σχόλια που έκανε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου αστειεύτηκε: «Να συμπεράνω ότι έρχονται με τα δικά τους έξοδα;»

ανίας, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων Τζον Μπέρκοου αστειεύτηκε: «Να συμπεράνω ότι έρχονται με τα δικά τους έξοδα;»