Οδοντίατρος είχε σακατέψει τα στόματα 120 ασθενών του, επειδή το ευχαριστιόταν

Προκαλούσε στους πελάτες του φοβερά τραύματα, από τα οποία αντλούσε ευχαρίστηση

Ένας Ολλανδός οδοντίατρος, γνωστός και ως "οδοντίατρος του τρόμου" καταδικάστηκε 8 χρόνια κάθειρξης από γαλλικό δικαστήριο, για τον σχεδόν...ακρωτηριασμό τους στόματος 120 ασθενών του! 

Ο 51χρονος Jacobus van Nierop είχε το ιατρείο του στην μικρή πόλη Chateau-Chinon. Για αρκετά χρόνια ο οδοντίατρος προκαλούσε τρομακτικά τραύματα στους ασθενείς του. Αφού τους έκανε τοπική αναισθησία ή ακόμα και ελαφριά μέθη, τους σακάτευε κυριολεκτικά το στόμα και οι ασθενείς έφευγαν με σπασμένα σαγόνια, υποτροπιάζοντα αποστήματα, ενώ πάθαιναν ακόμα και σηψαιμία!

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο van Nierop είχε πραγματοποιήσει "άχρηστες και επώδυνες επεμβάσεις" με στόχο τόσο να κερδίσει χρήματα από τις ασφάλειες των ασθενών – που ανυποψίαστοι επέστρεφαν στο ιατρείο για αν συνεχίσουν τη θεραπεία, αγνοώντας την πραγματικότητα – αλλά κυρίως επειδή ″απολάμβανε να προκαλεί πόνο".

Η άρρωστη δράση του οδοντιάτρου άρχισε να έρχεται στο φως το 2013, όταν πια τα θύματά του ξεπέρασαν τα 100 και ο van Nierop συνελήφθη. Ωστόσο, πριν αρχίσει η δίκη κατάφερε να διαφύγει στον Καναδά. Συνελήφθη σε μια μικρή πόλη και ο Καναδάς τον εξέδωσε πίσω στη Γαλλία.

Ο ίδιος Van Nierop εμφανίστηκε στην δίκη ψυχρός, χωρίς συναισθηματισμούς και απαντώντας "χωρίς σχόλιο" σε τυχόν ερωτήσεις. Η υπεράσπισή του υποστήριξε ότι έπασχε  από ψυχολογικά προβλήματα. 

Εκτός από τα 8 χρόνια κάθειρξη,  το δικαστήριο του στέρησε την άδεια και του επέβαλλε χρηματικό πρόστιμο 10.500 ευρώ.