Δυστύχημα σε τρενάκι του τρόμου: Εφηβοι κινδυνεύουν να χάσουν τα πόδια τους

 Σοβαρά τραυματισμένοι στα πόδια μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο του στο Στάφορντσαϊρ τέσσερις έφηβοι, οι οποίοι ανέβηκαν κυριολεκτικά στο τρενάκι του τρόμου τον πολυχώρο Alton Towers. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο βαγόνια φέρονται να συγκρούστηκαν στον αέρα και τουλάχιστον 16 άτομα τραυματίστηκαν. Από αυτά, τα τέσσερα παιδιά που απεγκλωβίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία και μεταφέρθηκαν βαρύτατα τραυματισμένα στα πόδια στο νοσοκομείο. 

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι στο ένα βαγόνι επέβαιναν 16 έφηβοι και το άλλο ήταν άδειο. Η διαχειρίστρια εταιρεία αναφέρει ότι εργάζεται για τον απεγκλωβισμό τους χωρίς να δώσει όμως εξηγήσεις για το πως συνέβη η σύγκρουση των δύο βαγονιών. 

«Το προσωπικό των ασθενοφόρων και γιατροί εργάζονται ταχύτατα, σε συνεργασία με το προσωπικό του πάρκου για να αποκτήσουν πρόσβαση στους σοβαρά τραυματίες», ανέφερε η εταιρεία Merlin Entertainments Ltd.

Η εταιρεία με ανακοίνωση της ανέφερε πως θα προβεί σε πλήρη έρευνα μετά την περίθαλψη των τραυματιών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η σύγκρουση συνέβη στο χαμηλότερη σημείο της διαδρομής.

Η διαδρομή «Smiler», η πιο νέα στο λούνα παρκ, εγκαινιάστηκε το Μάιο του 2013 και είναι η πρώτη στον κόσμο με 14 κυκλικές περιστροφές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πάρκου. Τα τρενάκια μπορούν να φτάσουν έως και τα 85 χλμ. την ώρα.