Κατάρριψη αεροπλάνου Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα – Πούτιν

Πόλεμος δηλώσεων και εντυπώσεων την ώρα που τα συντρίμμια του μαλαισιανού αεροσκάφους που κατερρίφθη στην ανατολική Ουκρανία καίγονται ακόμη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογο του, Μπαράκ Ομπάμα για το περιστατικό.

"Ο Ρώσος πρόεδρος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ για μια πληροφορία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που έφτασε λίγο πριν την τηλεφωνική τους συνομιλία και η οποία ανέφερε ότι ένα μαλαισιανό αεροσκάφος συνετρίβη στην Ουκρανία", ανέφερε η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Εξάλλου ο Ομπάμα ζήτησε από ανώτερους αμερικανούς αξιωματούχους να παραμείνουν σε στενή επαφή με ουκρανούς αξιωματούχους.

Η τραγωδία απειλεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ήδη φλεγόμενη περιοχή. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές σπεύδουν να αποποιηθούν την ευθύνη για την κατάρριψη.

Το Κίεβο, λίγα λεπτά μετά την τραγωδία έδειξε τους φιλορώσους αυτονομιστές για την κατάρριψη του αεροπλάνου.

Ο ηγέτης των αυτονομιστών, Αλεξάντερ Μποροντάι αρνήθηκε τις κατηγορίες και ξεκαθάρισε πως δεν ευθύνονται οι φιλορώσοι αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις.

"Προφανώς είναι ένα επιβατηγό αεροσκάφος και το κατέρριψε η ουκρανική αεροπορία" δήλωσε στην κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, Rossiya 24 TV.