Πιθανή συνάντηση Πούτιν – Ποροσένκο στον τελικό του Μουντιάλ

O πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θα μπορούσε να συναντήσει τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο στο περιθώριο του τελικού του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία αύριο, αν και δεν έχουν προγραμματισθεί επίσημες συνομιλίες σε αυτό το σημείο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

"Δεν προετοιμάζουμε ξεχωριστές συναντήσεις. Εξ’ όσων γνωρίζουμε, εκείνος επίσης πηγαίνει εκεί" είπε ο Ντμίτρι Πεσκόφ από την πρωτεύουσα της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες, όπου βρέθηκε ο Ρώσος πρόεδρος στο πλαίσιο της 6ημερης περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.  

"Θα υπάρξει ξεχωριστός χώρος για τους ηγέτες στο στάδιο και συνεπώς κανείς φυσικά δε μπορεί να αποκλείσει μια συνάντηση" υποστήριξε ο Πεσκόφ, στο περιθώριο της συνάντησης μεταξύ του Πούτιν και της προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ. 

Ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί την Κυριακή τη Βραζιλία και θα παρακολουθήσει στο γήπεδο Μαρακανά του Ρίο τον μεγάλο τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, στον οποίο θα παρευρίσκεται και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και οι δύο ηγέτες θα έχουν μια σύντομη συνάντηση.