Ισπανία: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των Σοσιαλιστών

O αρχηγός του Σοσιαλιστικού κόμματος της αντιπολίτευσης της Ισπανίας Alfredo Perez Rubalcaba ανακοίνωσε σήμερα την παραίτηση του, από την ηγεσία του κόμματος, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. 

Τόσο το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP)του Ραχόι όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSOE) έχασαν 17 έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, οι Σοσιαλιστές χάνουν εννέα από τις 23 έδρες που είχαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (σε σύνολο 54 για την Ισπανία), προς όφελος των μικρότερων, αριστερών κομμάτων.

Με σκυμμένο το κεφάλι (φωτ), ο Rubalcaba δήλωσε ότι το κόμμα θα επιλέξει τον νέο επικεφαλής τον Ιούλιο. "Είναι σαφές ότι δεν έχουμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων. Πρέπει να υπάρξει νέα ηγεσία, που θα οδηγήσει στην αλλαγή" δήλωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι Ισπανοί ψηφοφόροι αφενός "τιμώρησαν" την κυβέρνηση για την πολιτική λιτότητας που ακολουθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια και ταυτόχρονα εξέφρασαν την έλλειψη εμπιστοσύνης τους στα μεγάλα κόμματα.