Ισπανία: Δολοφόνησαν δημοσίως ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης Ραχόι

Μια κορυφαία γυναίκα πολιτικός του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, δολοφονήθηκε σήμερα στην ισπανική πόλη Λεόν, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων περαστικών και κατοίκων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης και αυτόπτες μάρτυρες, η Isabel Carrasco, τοπική επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος στη Λεόν, πυροβολήθηκε δημοσίως και αρκετές φορές, σε απόσταση αναπνοής, από μία νεαρή γυναίκα. 

Η Carrasco δολοφονήθηκε την ώρα που διέσχιζε μία πεζογέφυρα, κατευθυνόμενη σε συνέλευση της τοπικής επιτροπή του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει συλληφθεί μια γυναίκα και η κόρη της, ενώ ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι και τα στελέχη του κόμματος - που βρίσκονταν εν τω μέσω της προεκλογικής εκστρατείας για τις ευρωεκλογές - ανέστειλαν όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Σε μια ανακοίνωσή του στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ,το Λαϊκό Κόμμα (PP) ανέφερε: "Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία της Ισαβέλ Καράθκο".

Σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ερευνά το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια ενέργεια εκδίκησης για "προσωπικούς" λόγους. "Όλα κατατείνουν σε μια πράξη για προσωπική εκδίκηση η οποία δεν σχετίζεται με την πολιτική εντολή του θύματος", είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.