Στο 80% έφτασε η δημοτικότητα του Πούτιν

Στο 80% έφτασε η δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν μετά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και την ενσωμάτωση της Κριμαίας, ποσοστό  που πλησίασε το "ρεκόρ όλων των εποχών". 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου Κέντρου Λεβάντα, τέσσερις στους πέντε Ρώσους εγκρίνουν τις ενέργειες του προέδρου της χώρας τους, ειδικά μετά την ενσωμάτωση της Κριμαίας στη Ρωσία, γεγονός που πυροδότησε μια έκρηξη πατριωτισμού και νοσταλγίας για την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Το ποσοστό αυτό, το 80%, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί μετά την επέμβαση, τον Αύγουστο του 2008, των ρωσικών δυνάμεων στη Νότια Οσετία, την αποσχισθείσα δημοκρατία της Γεωργίας, εξήγησε ο δημοσκόπος Ντένις Βολκόφ υπενθυμίζοντας ότι τότε η δημοτικότητα του Πούτιν είχε φτάσει το 88%.

"Είναι μια έκρηξη πατριωτισμού που προκλήθηκε από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι και κυρίως από την προσάρτηση της Κριμαίας", τόνισε ο Βολκόφ.

Η δημοτικότητα του 61χρονου Πούτιν ουσιαστικά δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από το 2000, όταν ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία στη Ρωσία.