Ο Μπερλουσκόνι χωρίς μακιγιάζ για χάρη του… ανταγωνισμού

Ανάγκα και θεοί πείθονται... έτσι και ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι που προκειμένου να παραμείνει "ανταγωνιστικός" αποφάσισε να φωτογραφηθεί όπως ίσως δεν θα επέτρεπε ποτέ πριν: χωρίς μακιγιάζ και φίλτρα και χωρίς να υποβληθεί σε photoshop.

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αποπομπή του από τη Γερουσία, ο Καβαλιέρε, μίλησε στους Sunday Times και θέλοντας να περάσει στην αντεπίθεση απέναντι στον νέο και δημοφιλή Ματέο Ρέντσι φωτογραφήθηκε όπως ακριβώς είναι.

"Είμαι μεγαλύτερος και πιο αληθινός και δεν φοβάμαι να δείξω τον εαυτό μου έτσι όπως είναι" δηλώνει στην εφημερίδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει καταφύγει πολλάκις σε λίφτινγκ, εμφύτευση μαλλιών για να βελτιώσει την εικόνα του ενώ το μέικ απ είναι μόνιμος σύντροφός του στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ο τίτλος του ένθετου της εφημερίδας, που φιλοξενεί τη συνέντευξη του Μπερλουσκόνι, είναι

"Ο Μπερλουσκόνι μετά την πτώση" είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού, ενώ το αφιέρωμα τιτλοφορείται "Καλώς ήλθατε κύριε στο παλάτι μου" (Welcome, signore, to my palazzo).

Αιχμηρή είναι και η λεζάντα της φωτογραφίας που λέει ότι "ο Μπερλουσκόνι έχει στο παρελθόν συγκρίνει τον εαυτό του όχι μόνο με τον Ιησού, αλλά και με τον Ναπολέοντα και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ".

Πολλές ιταλικές και όχι μόνον εφημερίδες αναπαρήγαγαν τη φωτογραφία με ιδιαιτέρως κοφτερά σχόλια.  

Ο 39χρονος δήμαρχος της Φλωρεντίας Ρέντσι, από τότε που ανέλαβε την ηγεσία του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος έχει ταράξει τα νερά της ιταλικής πολιτικής και έπεισε ως και τον Μπερλουσκόνι να αναγνωρίσει την ηλικία του.

Μπερλουσκόνι και Ρέντσι υπέγραψαν αυτό τον μήνα συμφωνία για μεταρρυθμίσεις του εκλογικού συστήματος. Ο Καβαλιέρε έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του απέναντι στον νεότερο αντίπαλό του, του οποίου η ρητορική και επικοινωνιακή δεινότητα θυμίζει αυτή του Μπερλουσκόνι στις εποχές της... δόξας του.