Επίθεση με φορτηγό στο κέντρο της Στοκχόλμης

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχουν τραυματίες.

Φορτηγό έπεσε επάνω σε ανθρώπους σε δρόμο στο κέντρο της Στοκχόλμης, στην πεζοδρομημένη περιοχή Drottninggatan. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το φορτηγό μπήκε μέσα σε πολυκατάστημα, περνώντας πάνω από το πεζοδρόμιο και τυλίχτηκε στις φλόγες.  

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως υπάρχουν τραυματίες ενώ σύμφωνα με το Reuters υπάρχουν επιβεβαιωμένοι τρεις νεκροί. Η αστυνομία και o Σουηδός πρωθυπουργός προειδοποίησαν ότι πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα. 

«Δοθέντων παρόμοιων συμβάντων σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε αυτή τη στιγμή ότι επρόκειτο για μια τρομοκρατική ενέργεια», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Σουηδίας έκανε γνωστό ότι ανακρίνει δύο πρόσωπα σε σχέση με την φονική επίθεση. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι προχωρήσαμε στην προσαγωγή δύο ανθρώπων προκειμένου να υποβληθούν σε ανάκριση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι ύποπτοι» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Λαρς Μπίστρομ.

Επίθεση στη Στοκχόλμη: Οι πρώτες φωτογραφίες από τα θύματα 

Ο οδηγός του φορτηγού δεν έχει εντοπιστεί ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς. Όλη η περιοχή έχει αποκλειστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό ήταν κλεμμένο ενώ η αστυνομία διέψευσε την είδηση που κυκλοφόρησε ότι ένας ύποπτος συνελήφθη.

Επίθεση Στοκχόλμη: Αυτόν τον άνδρα ψάχνει η σουηδική αστυνομία ΦΩΤΟ 

Έχει εκκενωθεί ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός και το μετρό της πόλης ενώ τα ανάκτορα έχουν αποκλειστεί.

 

Η επίθεση στη Στοκχόλμη θυμίζει αρκετές παρόμοιες ενέργειες –στο Λονδίνο, το Βερολίνο και στη Νίκαια της Γαλλίας– την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).