Ανθρωποκυνηγητό στο Βερολίνο: Ελεύθερος ο τρομοκράτης με το φορτηγό

Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές στο Βερολίνο που έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό αφού ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο παραμένει ασύλληπτος. Σύμφωνα με το μέχρι τώρα απολογισμό, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 50 τραυματίστηκαν. Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας "επικίνδυνος εγκληματίας" παραμένει ασύλληπτος.

"Έχουμε πιθανόν έναν επικίνδυνο εγκληματία (που παραμένει) ασύλληπτος και σίγουρα αυτό προκαλεί ανησυχία στον πληθυσμό", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου, Κλάους Καντ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Νωρίτερα σήμερα η γερμανική Αντιτρομοκρατική συνέλαβε έναν 23χρονο Πακιστανό πρόσφυγα για την επίθεση, όμως αργότερα ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο περί λάθους. Τον 23χρονο Πακιστανό είχε ακολουθήσει ένας αυτόπτης μάρτυρας, ως ύποπτο ότι οδηγούσε το βαρύ όχημα και τελικά συνελήφθη από την αστυνομία "διότι έμοιαζε να ανταποκρίνεται στην περιγραφή" του οδηγού, όπως ανακοινώθηκε. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε ανάλυση γενετικού υλικού του υπόπτου για να καθορίσει εάν το DNA του ταυτίζεται με τα ίχνη που περισυλλέχθηκαν από τα εσωτερικό της καμπίνας του φορτηγού.

Ο αρχηγός της αστυνομίας συμπλήρωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της Γερμανίας έχουν ενισχυθεί με την παρουσία πάνοπλων αστυνομικών σε πολυσύχναστες περιοχές όπως οι χριστουγεννιάτικες αγορές και την εγκατάσταση μεταλλικών κιγκλιδωμάτων.