ΒΙΝΤΕΟ: Σε γυάλινο φέρετρο στο Βατικανό ο Άγιος με τα Στίγματα

Δεκάδες χιλιάδες Καθολικοί από όλο τον κόσμο αλλά και τουρίστες συνέρρευσαν το Σαββατοκύριακο στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικάνό, για να δουν το σκήνωμα του Padre Pio, του καπουτσίνου μοναχού που αγιοποιήθηκε από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καθώς λέγεται ότι έφερε τα στίγματα και είχε προφητικές ικανότητες. 

Ο καπουτσίνος μοναχός πέθανε το 1968 και αγιοποιήθηκε το 2002 από το Βατικανό, Το 2008 έγινε εκταφή και αποκατάσταση της σωρού του - το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του "αναπλάστηκε" και αποτελείται από μάσκα σιλικόνης.

Ο καπουτσίνος μοναχός λέγεται ότι είχε στο σώμα του τα σημάδια του μαρτυρίου του Ιησού, τα γνωστά Στίγματα.  Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που αμφισβητούν την θεία προέλευση των στιγμάτων. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα ένας Ιταλός ιστορικός υποστήριξε σε βιβλίο του πως ο Πατέρας Πίος προκαλούσε τα σημάδια στο σώμα του ο ίδιος, με τη χρήση χημικού.

Ωστόσο, ο Padre Pio είναι από τους πιο δημοφιλείς καθολικούς Αγίους και υπάρχουν χιλιάδες "Padre Pio Ομάδες Προσευχής» σε όλο τον κόσμο.  

Το ταριχευμένο πτώμα του Padre Pio μεταφέρθηκε από τη γενέτειρα του - San Giovanni Rotondo – στο Βατικανό, όπου θα παραμείνει όλο τον Φεβρουάριο, για τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου από την Καθολική Εκκλησία. 

Μαζί του εκτίθεται σε προσκύνημα, πάλι σε γυάλινο φέρετρο και άριστα διατηρημένος, άλλος ένας αγιοποιημένος καπουτσίνος μοναχός, ο Αγίος Λεοπόλδος Μάντιτς.