Της… Βαυαρής στο Oktoberfest: Ξεκίνησε στο Μόναχο το διάσημο φεστιβάλ

Με δύο σφυριές στην κάνουλα του πρώτου βαρελιού, ο δήμαρχος του Μονάχου έδωσε το Σάββατο το έναυσμα για να ξεκινήσει η μεγάλη γιορτή της μπύρας, το διάσημο και θρυλικό πλέον φεστιβάλ του Oktoberfest. 

Σε μια τεράστια έκταση με λούνα παρκ, περίπτερα και την κλασσική τέντα του φεστιβάλ, πάνω από έξι εκατομμύρια επισκέπτες αναμένονται φέτος στο Oktoberfest, για να να απολαύσουν όχι μόνο την εκλεκτή μπύρα και τα λαχταριστά εδέσματα αλλά και τις όμορφες σερβιτόρες που είναι ντυμένες με παραδοσιακές βαυαρικές ενδυμασίες, με σήμα κατατεθέν τους το προκλητικό μπούστο! 

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπίρας στον κόσμο θα προσελκύσει φέτος περισσότερους από έξι εκατομμύρια επισκέπτες στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας. Τις επόμενες δυο εβδομάδες, αναμένεται να καταναλωθούν έξι εκατομμύρια λίτρα μπίρας.

Αν και οι τιμές του μεγάλου ποτηριού της μπύρας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας τα 10-11 ευρώ, οι επισκέπτες του διάσημου φεστιβάλ έχουν κάνει οικονομία αρκετές εβδομάδες πριν, ώστε να μη στερηθούν ούτε σταγόνα από την αγαπημένη τους μπύρα.

Πάντως, φέτος στο φεστιβάλ είναι έντονη η αστυνομική παρουσία, καθώς ο δήμος θεώρησε «φρόνιμο» να κρατήσει τους μεθυσμένους επισκέπτες του φεστιβάλ σε απόσταση από τους 20.000 και πλέον πρόσφυγες που έχουν φτάσει στο Μόναχο.

Παρόλο που το Oktoberfest ξεκίνησε πριν από 205 χρόνια, αυτή είναι η 182η διοργάνωση του θεσμού αφού το φεστιβάλ ακυρώθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν, λόγω των δύο παγκόσμιων πολέμων, δύο επιδημιών χολέρας και της... εισβολής του Ναπολέοντα στη Βαυαρία.