MH17: Στην Ολλανδία οι σοροί των θυμάτων – Ημέρα εθνικού πένθους

Με ιδιαίτερη συγκίνηση έγιναν δεκτές στην Ολλανδία οι σοροί των θυμάτων της πτήσης MH17 της Malaysia Airlines που κατερρίφθη πάνω από την ανατολική Ουκρανία την περασμένη βδομάδα.

Στο αεροδρόμιο Eindhoven βρέθηκαν κατά την προσγείωση του αεροπλάνου με τις σορούς, ο βασιλιάς και η βασίλισσας της Ολλανδίας. Οι στρατιώτες χαιρετούσαν στρατιωτικά ως φόρο τιμής στα θύματα.

Στη συνέχεια, τα ανακτηθέντα λείψανα θα μεταφερθούν σε μια στρατιωτική βάση στην πόλη Hilversum, κοντά στο Άμστερνταμ, όπου θα γίνει η ταυτοποίηση του DNA, με υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις οικογένειες των θυμάτων, μια διαδικασία που- σύμφωνα με τον Ολλανδό Πρωθυπουργό- μπορεί να διαρκέσει μήνες.

Εν τω μεταξύ, οργιάζουν τα σενάρια συνωμοσίας για το τι πραγματικά συνέβη: Ουκρανοί, Ισραηλινοί, φαρμακοβιομήχανοι και Ιλουμινάτι έριξαν το MH17!

Για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μισό αιώνα, σήμερα έχει κηρυχθεί ημέρα εθνικού πένθους στην Ολλανδία, η οποία μετρά 193 θύματα, από τους συνολικές 298 επιβαίνοντες του τραγικού αεροσκάφους. Οι σημαίες στη χώρα κυματίζουν μεσίστιες.

Χιλιάδες πολίτες έχουν αφήσει από ένα λουλούδι μπροστά στο αεροδρόμιο, στη μνήμη των τραγικών θυμάτων.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η ευθύνη των ερευνών περνά πλέον στα χέρια Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, που θα έχουν και τη συνδρομή Βρετανών ειδικών. Το πρώτο που εξετάζουν οι ειδικοί είναι εάν έχουν πειραχτεί τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους για να παραποιηθούν τα στοιχεία.  

Δείτε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις για την υπόθεση εδώ