Βίντεο της δραματικής προσπάθειας αυτομόλησης του Βορειοκορεάτη στρατιώτη

Βίντεο της δραματικής προσπάθειας αυτομόλησης του Βορειοκορεάτη στρατιώτη

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Στρατιωτική Διοίκηση του ΟΗΕ

Το βίντεο των δραματικών στιγμών της αυτομόλησης ενός Βορειοκορεάτη στρατιώτη προς τη Νότια Κορέα πριν από μία περίπου εβδομάδα, έδωσε στη δημοσιότητα η Στρατιωτική Διοίκηση του ΟΗΕ (UNC) στη Σεούλ. τονίζοντας ότι ο  στρατός της Βόρειας Κορέας παραβίασε τους όρους της συμφωνίας ανακωχής, καθώς καταδίωξε με πυρά ένα στέλεχός του, το οποίο είχε περάσει τη Στρατιωτική Γραμμή Οροθεσίας, τα σύνορα με τη Νότια Κορέα.

Στο βίντεο διακρίνεται αρχικά η διαδρομή του τζιπ στο οποίο επέβαινε ο στρατιώτης,αλλά και η προσπάθεια του να ξεφύγει προς τον νοτιοκορεατικό τομέα εν μέσω πυρών από τους Βορειοκορεάτες φρουρούς.

Ο στρατιώτης τραυματισμένος από περίπου 40 σφαίρες, έμεινε επί ώρες κρυμμένος έως ότου να τον βρουν και να τον σώσουν  Νοτιοκορεάτες στρατιώτες, οι οποίοι διακρίνονται μέσω θερμικών καμερών να τον πλησιάζουν έρποντας και τον απομακρύνουν.

Το νοσοκομείο όπου έχει εισαχθεί ο στρατιώτης ανακοίνωσε πως ο άνδρας έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του και αναπνέει πλέον χωρίς μηχανική υποστήριξη, έπειτα από δύο επεμβάσεις για να αφαιρεθούν σφαίρες από το σώμα του.

Ο βορειοκορεάτης στρατιώτης, που απαιτείται να παραμείνει στην εντατική, συνεργάζεται με τους θεράποντες ιατρούς αλλά διστάζει να μιλήσει και μοιάζει σαν να πάσχει από κατάθλιψη, σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου του προσφέρονται φροντίδες.