Προελεύνει ο συριακός στρατός, στρίμωξε τους τζιχαντιστές πέρα από τον Ευφράτη

Προελεύνει ο συριακός στρατός, στρίμωξε τους τζιχαντιστές πέρα από τον Ευφράτη

Πολιορκεί το ΙΚ στο Ντέιρ Εζόρ, ενώ από την ανατολική πλευρά εξαπολύει επιθέσεις η αραβοκουρδική συμμαχία

Οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, πέρασαν σήμερα τον ποταμό Ευφράτη, γεγονός που θα τους επιτρέψει να σφίξουν τον κλοιό γύρω από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέιρ Εζόρ.

Περνώντας τον Ευφράτη, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του θα επεκτείνουν την πολιορκία και από την ανατολική όχθη του ποταμού, όπου η αραβοκουρδική συμμαχία, που στηρίζεται από τις ΗΠΑ, έχει εξαπολύσει μια δική της επιχείρηση εναντίον του ΙΚ.

Οι τζιχαντιστές δύσκολα μπορούν να φύγουν από την πόλη μέσω του ποταμού, επειδή η συριακή και η ρωσική αεροπορία βάζουν στο στόχαστρο όσους προσπαθούν να τον διασχίσουν, ανέφερε από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, που επιβεβαίωσε ότι ο στρατός πέρασε τον ποταμό, διευκρίνισε ότι «για να ολοκληρωθεί η πολιορκία» το καθεστώς θα πρέπει να θέσει ακόμη υπό τον έλεγχό του πολλά χωριά στην ανατολική όχθη.

Σήμερα πάντως, για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, τέθηκε ξανά σε λειτουργία το στρατιωτικό αεροδρόμιο στα νότια του Ντέιρ Εζόρ. Το επίσημο συριακό πρακτορείο Sana μετέδωσε ότι προσγειώθηκαν εκεί δύο μεταγωγικά αεροσκάφη που μετέφεραν υλικά για τον ανεφοδιασμό των δυνάμεων του στρατού.