Με σορούς νεκρών γέμισε το Κάιρο

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι έχουν πέσει νεκροί από το πρωί στις νέες συγκρούσεις που συγκλονίζουν την Αίγυπτο. Άλλοι τόσοι είναι κλινικά νεκροί στα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αιγυπτιακού υπουργείου Υγείας. Περίπου 4.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα επεισόδια βίας στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου, ανέφερε εκπρόσωπος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Η Αραβική Άνοιξη βυθίζει την Αίγυπτο στο χειμώνα του μίσους και των εμφύλιων συρράξεων.

Οπαδοί του ανατραπέντος προέδρου Μόρσι συγκρούονται με τις δυνάμεις του στρατού.

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν στείλει τελεσίγραφο "ή μαζί μας ή εναντίον μας", στους ισλαμιστές. Τα πυρά του στρατού είναι πια γεμάτα με πραγματικά πυρά.

Μέλη της Μουσουλμανικής αδελφότητας χαρακτηρίζουν μιλώντας στα ξένα ΜΜΕ ως "ανοικτή επίθεση" σε βάρος τους.

Οι ΗΠΑ αποφεύγουν να πάρουν θέση στο αν η ανατροπή του Μόρσι ήταν πραξικόπημα.

Χθες Παρασκευή την νύκτα έλαβαν χώρα διαδηλώσεις οπαδών του Μόρσι και στην παραθαλάσσια Αλεξάνδρεια, με πολύνεκρο απολογισμό μετά από την καταστολή τους εκ μέρους των σωμάτων ασφάλειας.

Οι διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Κάιρο υπέρ του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, θα "σταματήσουν σύντομα με νόμιμους τρόπους", αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο τις σιβυλλικές δηλώσεις που έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, στην ενημερωτική ιστοσελίδα αλ Αχράμ. Νόμιμο; Για ποιον;

Ο Ιμπραχίμ είπε ότι θα εξεταστούν οι καταγγελίες από τους κατοίκους των περιοχών και σύντομα οι διαμαρτυρίες θα λάβουν τέλος. Οι υποστηρικτές του Μόρσι πραγματοποιούν ολονύκτιες διαμαρτυρίες επί ένα συνεχή μήνα, απαιτώντας την επιστροφή του πρώην προέδρου.