Οριακή η κατάσταση στην Αίγυπτο

Σε "Παρασκευή της Απόρριψης" καλούν τα στελέχη της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων αλλά και ισλαμιστές το λαό στην Αίγυπτο. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα κάλεσε τους πολίτες της χώρας να συγκεντρωθούν σε πλατείες μετά την προσευχή της Παρασκευής και διαδηλώσουν ειρηνικά κατά της απομάκρυνσης του Μόρσι.

"Οι μάζες του αιγυπτιακού λαού να συγκεντρωθούν ειρηνικά σε όλες τις πλατείες και τους δρόμους της Αιγύπτου και μετά την προσευχή της Παρασκευής, να βγουν από τα τζαμιά και να απορρίψουν το πραξικόπημα που αντιτίθεται στη θέλησή τους" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Αδελφότητα.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο λαός έχει δικαίωμα να διαδηλώσει αρκεί αυτό να μην απειλεί την εθνική ασφάλεια.

Πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι έχουν συλληφθεί ενώ ο Μόρσι παραμένει κρατούμενος στο υπουργείο Άμυνας.

Ένας Αιγύπτιος στρατιώτης νεκρός στο Σινά

Νεκρός έπεσε από τα πυρά ισλαμιστών στο Σινά ένας Αιγύπτιος στρατιώτης. Άλλοι δυο τραυματίστηκαν. Ένοπλοι ισλαμιστές άνοιξαν πυρ με ρουκέτα και πολυβόλο εναντίον αστυνομικών και στρατιωτικών φυλακίων.

Πολλοί ισλαμιστές έχουν απειλήσει δημοσίως με επιθέσεις σε αντίποινα για την ανατροπή του πρώην προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι.

Επάνοδο σε δημοκρατική κυβέρνηση ζητούν οι ΗΠΑ

Ιδιαίτερα ανήσυχη παρακολουθεί τις νέες αναταραχές η διεθνής κοινότητα. Η κυβέρνηση Ομπάμα ασκεί πιέσεις για την επάνοδο μιας δημοκρατικής κυβέρνησης στη μεγαλύτερη χώρα της Αραβικής Άνοιξης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα συναντήθηκε με κορυφαίους συμβούλους στον Λευκό Οίκο, προκειμένου να συζητήσουν την κατάσταση που επικρατεί στην Αίγυπτο, μία μόλις ημέρα μετά την ταραχώδη ανατροπή του πρώτου δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας από το στρατό, κάτι που οι ΗΠΑ απέφυγαν να χαρακτηρίσουν ως πραξικόπημα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.