Νέα πόλη τρεις φορές το μέγεθος της Νέας Υόρκης θα φτιάξει η Κίνα

Κοντά στο Πεκίνο - Χωρίς τα προβλήματα ρύπανσης και κυκλοφοριακού που έχει η πρωτεύουσα

Μια νέα αστική περιοχή κοντά στο Πεκίνο, που θα αποφύγει τα προβλήματα ρύπανσης και κυκλοφοριακού που έχει η πρωτεύουσα, σχεδιάζουν οι κινεζικές αρχές. Θα πρόκειται για ειδική οικονομική ζώνη, που στην τελική της μορφή θα έχει τρεις φορές το μέγεθος της Νέας Υόρκης. Ήδη, πολλοί είναι οι Κινέζοι πολίτες που έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους να αγοράσουν ένα σπίτι στην περιοχή.

Σε κοινή δήλωσή τους, η κεντρική επιτροπή και το κρατικό συμβούλιο περιέγραψαν την νέα πόλη, που θα βρίσκεται σε απόσταση 100 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Πεκίνου, ως «στρατηγικά κρίσιμη για την επόμενη χιλιετία». Τα κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, αναφέρουν ότι η δημιουργία της πόλης  στην περιοχή Ξιονγκάν θα συμβάλει στη μείωση της πίεσης από τον υπερπληθυσμό που υφίσταται η πρωτεύουσα της Κίνας, όπου διαμένουν 22 εκατομμύρια πολίτες. 

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, τα τοπικά μέσα μετέδιδαν ότι οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει δημιουργήσει δεκάδες νέες αστικές περιοχές, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα μαζικά κύματα αστικοποίησης, που ωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων να εισρέουν στις μεγάλες πόλεις. Πολλές πάντως από αυτές κατέληξαν με το πέρασμα του χρόνου πόλεις - φαντάσματα!