BINTEO: Η στιγμή που εκρήγνυται το Boeing της Emirates – Νεκρός πυροσβέστης

Πραγματοποιούσε πτήση από την πόλη Τριβάρντουμ της Ινδίας με προορισμό το Ντουμπάι - Σώοι επιβάτες και πλήρωμα

Ένα τρομακτικό και περίεργο «ατύχημα» είχε σήμερα ένα Boeing 777 της αεροπορικής εταιρείας Emirates κατά την προσγείωση στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το οποίο τυλίχτηκε στις φλόγες. 

Η Emirates, που ανήκει στο εμιράτο του Ντουμπάι, ανακοίνωσε στο Twitter ότι ένα από τα αεροσκάφη της είχε ένα «ατύχημα» γύρω στις 12:45 μ.μ. τοπική ώρα στο αεροδρόμιο, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν είναι γνωστό το αίτιο του ατυχήματος.

 Ευτυχώς, οι 300 επιβάτες και πλώρωμα πρόλαβαν και εγκατέλειψαν εγκαίρως το φλεγόμενο αροσκάφος και είναι σώοι. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας, ένας πυροσβέστης πέθανε στην ώρα του καθήκοντος, την ώρα που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Emirates οι αρχές ερευνούν το δυστύχημα, μετά το οποίο άλλοι 14 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία με ελαφριά ή μέτριας σοβαρότητας τραύματα. Ο ίδιος είπε ότι η αναγκαστική προσγείωση δεν οφειλόταν σε πρόβλημα ασφαλείας.

 

Εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν το αεροπλάνο να φλέγεται και στήλες πυκνού μαύρου καπνού να υψώνονται από το αεροσκάφος.

Το αεροσκάφος σύρθηκε με την κοιλιά και οι τσουλήθρες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιήθηκαν για την απομάκρυνση των επιβαινόντων. Ένα μεγάλο μέρος της καμπίνας του αεροσκάφους καταστράφηκε από τη φωτιά ενώ σε ερασιτεχνικό βίντεο φαίνεται η στιγμή που γίνεται τρομακτική έκρηξη στο πιλοτήριο.

Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης ανακοίνωσε, δύο ώρες μετά το ατύχημα, ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ξεκίνησε έρευνα για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος σε «συνεργασία με την Emirates και το αεροδρόμιο».

Χθες, ένα Boeing 777-300 της Emirates, με προορισμό τις Μαλδίβες, πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στη Βομβάη. Η πτήση Ντουμπάι-Μάλε κατευθύνθηκε προς τη Βομβάη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος», ανακοίνωσε η εταιρεία. Οι επιβάτες εγκατέλειψαν σώοι το αεροσκάφος. Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης, καπνός εντοπίσθηκε στο εσωτερικό της καμπίνας του αεροσκάφους.