Τραγικές ιστορίες πίσω από τα παπούτσια του Μεξικού!

Συγγενείς αγνοούμενων αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα

Μποτάκια, αθλητικά και σανδάλια είναι ό,τι δώρισαν δεκάδες οικογένειες που αναζητούν αγαπημένα τους πρόσωπα που θεωρούνται αγνοούμενα στη Λατινική Αμερική. Κάθε ένα από τα 86 περίπου ζευγάρια παπουτσιών που αποτελούν τα εκθέματα μουσείου στο Μεξικό, κρύβουν έναν συγκινητικό συμβολισμό - "δηλώνουν" το πόσο μακριά έχουν περπατήσει οι συγγενείς των αγνοουμένων αναζητώντας τα οικεία τους πρόσωπα.  

Ο καλλιτέχνης που βρίσκεται πίσω από την έκθεση, είναι ο Alfredo Lopez Casanova ο οποίος θέλει με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσει τη κοινή γνώμη για τη τραγωδία των εξαφανίσεων που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στο Μεξικό και τις γειτονικές χώρες. Σύμφωνα με το ABC, πάνω από 28.000 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι στο Μεξικό, όπου τα καρτέλ ναρκωτικών οργιάζουν και δρουν ανεξέλεγκτα την τελευταία δεκαετία.

"Αυτά τα παπούτσια συμβολίζουν τον αγώνα για την αναζήτηση της αλήθειας...", δηλώνει ο διευθυντής του μουσείου Casa de la Memoria Indomita, Jorge Galvez. Κάθε ζευγάρι παπουτσιών, συνοδεύεται και από ένα μήνυμα όπως "σε αγαπάμε" και "δεν θα σταματήσουμε να σε αναζητούμε"...