Τραγωδία στην Κίνα: 36 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου

Τουλάχιστον 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 42 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του εορτασμού του νέου έτους σε μια παραθαλάσσια περιοχή στην πόλη της Σαγκάης, ανέφερε η επίσημη κινεζική τηλεόραση CCTV στην ιστοσελίδα της.

Η τραγωδία στην πλατεία Τσενγί προκλήθηκε εξ αιτίας της άτακτης φυγής του πλήθους από το σημείο των εκδηλώσεων και του συνωστισμού που ακολούθησε. Σύμφωνα με αναφορές στα κοινωνικά δίκτυα, όλα ξεκίνησαν όταν πολλοί από τους συγκεντρωμένους προσπάθησαν να μαζέψουν ψεύτικα χαρτονομίσματα που έπεφταν από ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης πολλά από τα θύματα είναι φοιτητές, ενώ 28 από τους νεκρούς είναι γυναίκες.

Η Σούι Τίνγκτινγκ, 27 ετών, είπε ότι μάζεψε κάποια από τα χαρτονομίσματα, όμως τα πέταξε όταν κατάλαβε ότι είναι ψεύτικα. Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε μαρτυρίες άλλων παρευρισκόμενων, σύμφωνα με τους οποίους τα ψεύτικα χαρτονομίσματα έπεφταν "σαν το χιόνι", όμως προς το παρόν δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια της τραγωδίας.

Παράλληλα, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας σημείωσε ότι υπήρξε πρόβλημα και σε άλλο μέρος της πλατείας, μακριά από το σημείο όπου έπεφταν τα χαρτονομίσματα, όταν πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να ανέβουν σε μια πλατφόρμα που βλέπει στον ποταμό.

Σημειώνεται ότι κατά τις περυσινές εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά στην πλατεία Τσενγί είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300.000 άνθρωποι, ενώ άγνωστο είναι πόσοι ήταν φέτος οι συγκεντρωμένοι.