Βίντεο με Βρετανό όμηρο σε νέο σκηνικό έδωσε το Ισλαμικό Κράτος

Ένα νέο βίντεο Βρετανού ομήρου έδωσαν στη δημοσιότητα οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (IS), μετά τα αποτρόπαια βίντεο αποκεφαλισμών δύο Αμερικανών και ενός Βρετανού, που κυκλοφόρησε το Σάββατο. Η οργάνωση έχει επίσης απειλήσει να εκτελέσει ακόμη έναν βρετανό όμηρο, τον Ντέιβιντ Χένινγκ.

Ο Τζον Κάντλι είναι  δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργαζόταν με τις εφημερίδες Sunday Times, The Sun και Sunday Telegraph. Αυτή τη φορά, στο υλικό των τζιχαντιστών ο όμηρος εμφανίζεται μόνος του, καθισμένος σε ένα γραφείο χωρίς κανένα μασκοφορεμένο μέλος του ΙΚ δίπλα του ενώ, στο διάρκειας περίπου τριών λεπτών βίντεο, δεν γίνεται καμία απειλή για τη ζωή του.

Ο 47χρονος Κάντλι λέει ότι ο ο ίδιος και άλλοι έχουν εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση των ομήρων τους. 

Παράλληλα, αναρωτιέται γιατί οι ΗΠΑ και η μεγάλη Βρετανία είναι τόσο πρόθυμες να εμπλακούν σε έναν άλλο πόλεμο. 
Σύμφωνα με τον Βρετανό όμηρο, αυτό είναι το πρώτο από μια σειρά βίντεο (προγράμματα, όπως τα αποκαλεί), στα οποία θα εξηγεί τη φιλοσοφία του ΙΚ. 

«Ξέρω τι σκέφτεστε: "Το κάνει αυτό επειδή είναι αιχμάλωτος. Έχει ένα όπλο στον κρόταφό του και αναγκάζεται να το κάνει". Σωστά;» λέει ο Κάντλι.

«Λοιπόν είναι αλήθεια. Είμαι αιχμάλωτος. Αυτό δεν μπορώ να το αρνηθώ. Αλλά με δεδομένο ότι με έχει εγκαταλείψει η κυβέρνησή μου και η τύχη μου εξαρτάται από το Ισλαμικό Κράτος δεν έχω τίποτε να χάσω», προσθέτει.